Otvorene mediteranske igre: Mikec sa zastavom Srbije

Mediteranske igre, 19. po redu, svečane su otvorene sinoć na Olimpijskom stadionu u alžirskom gradu Oranu.

Izvor: SN

Nedelja, 26.06.2022.

08:00

Otvorene mediteranske igre: Mikec sa zastavom Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Alžir je drugi put domaćin Mediteranskih igara, koje će trajati do 6. jula.

Na svečanom defileu zastavu Srbije nosio je osvajač srebrne medalje u streljaštvu sa Olimpijskih igara u Tokiju Damir Mikec.

"Kada sam primio poziv iz Olimpijskog komiteta u trenutku sam doživeo osećaj miline i to je neki vid nagrade za moj minuli rad. Imao sam sličnu čast, ali ne može da se meri sa ovom. Na Univerzijadi u Šenženu, u Univerzitetskom selu postojala je Ceremonija dobrodošlice i imao sam tu čast da podignem zastavu u selu. Kao predvodnik, kapiten, predvodiću sve izvanredne sportiste koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama. Peti put učestvujem na Mediteranskim igrama, sa svih do sada sam se vraćao sa medaljom i ne želim da taj niz prekinem. Ein da nosim zastavu mi je još veća motivacija", izjavio je Mikec.

Tokom ceremonije gledaocima su se obratili predsednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara Oran 2022 Mohamed Aziz Derouaz i predsednik Medjunarodnog komiteta Mediteranskih igara Davide Ticano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: