Američki atletičar promenio sport i otišao u NFL

Američki atletičar Devon Alen potvrdio je da će promeniti sport i da će nastaviti karijeru u klubu iz NFL lige Filadelfija Iglsima, prenose američki mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2022.

17:21

Američki atletičar promenio sport i otišao u NFL
EPA/GAETAN BALLY

Alen je na mitingu u Njujorku postavio treće najbrže vreme u istoriji na 110 metara s preponama. On je stazu prešao za 12,84 sekunde. Aktuelni svetski rekord u ovoj disciplini iznosi 12,80 sekundi, a postavio ga je Amerikanac Erijes Merit na OI u Londonu 2012. godine.

Alen je na OI u Rio de Žaneiru osvojio peto mesto, a prošle godine na OI u Tokiju bio je četvrti.

On je najavio da će pokušati na Svetskom prvenstvu u Judžinu u julu ove godine da osvoji prvu medalju na velikim takmičenjima, a potom će se oprostiti od "kraljice sportova".

Američki atletičar je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Filadelfija Iglsima, a u ovom klubu će igrati na poziciji hvatača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: