Zvezda na skeneru B92.net: Magiko

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom protiv Partizana u finalu Kupa osvojili su duplu krun, a tvorac ove pobedio bio je Aleksandar Katai sa dva gola - u 26. i 72. minutu.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.05.2022.

20:01

Zvezda na skeneru B92.net: Magiko
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prelazimo odmah na skener:

Milan Borjan - Odličan u prvom poluvremenu, sa nekoliko sigurnih intervencija sprečio je fudbalere Partizana da postignu gol, a posebno se istakao u 36. minutu kada je odranio udarac. Kod primljenog gola je uspeo da zahtvati loptu, ali ne i da je spreči da završi iza njegovih leđa. Posle primljenog gola nije imao mnogo posla.

Radovan Pankov - Solidno izdanje Pankova. Igrao je u svojim granicama, verovatno je mogao bolje da reaguje u pojedinim situacijama, ali nije pravio velike greške i nije stavljao ekipu u opasnost. Zamenjen je u 68. minutu. Strahinja Eraković - Još jedna odlična utakmica mladog štopera Zvezde. Osvojio je veliki broj duela protiv Meniga i ponovo je potvrdio da izrasta u sjajnog defanzivca. Stub odbrane, uz Dragovića.

Aleksandar Dragović - Bio je zadužen za Rikarda Gomeša i sa nekoliko iskusnih startova, na ivica kartona, uspeo je da, uglavnom faulom, zaustavi napadača Partizana.

Milan Rodić - Nije bilo prepoznatljivih prodora Rodića. Iako je u ovoj postavi, sa tri pozadi i dva "wing" beka, Zvezda trebalo da bude opasna po boku, to i nije bio slučaj. Rodića nije bilo mnogo na protivničkoj polovini. U zavšnici utakmice zamenio ga je Gobeljić.

Milan Gajić - Slična priča kao i za Rodića. Gajić se više fokusirao na odbranu, a ni tu nije blistao. Gol je primljen na njegovoj strani, ostavio je mnogo prostora Uroševiću i Borjan je savladan.

Gelor Kanga - Nije imao najbolje izdanje Kanga. U prvom poluvremenu mnogo nervozan, često se raspravljao, te nije imao najbolji fokus i iz toga su se nizale greške.
Slavoljub Srnić - Pouzdani vojnik Dejana Stankovića. Radio je stvari koje ponekad nisu vidljive prosečnim okom, klasična radilica koja ne iskače iz svog šablona i tačno zna šta treba da radi. To je nekada od neprocenjive vrednosti.

Mirko Ivanić - Asistent kod drugog gola. Poslao je odličnu loptu ka Kataiju, Miletić nije uspeo da reaguje i sjajnim dodavanjem Mirko je izbacio saigrača samog ispred golmana. Generalno dobra utakmica za Ivanića, nije briljirao, ali je bio na nivou. U završnici ga nije hteo gol.

Aleksandar Katai - Heroj crveno-belih. Strelac golova u 26. i 72. minutu. Trenutak inspiracije Zvezdine desetke, kod oba gola.

Kod prvog je laserski precizno šutirao i Stevanović nije imao šansu. Lopta je kod njega bila sigurna, teško mu se oduzimala, a na kraju je postigao još jedan pogodak. Rutinski je prevario golmana Partizana i u 72. minutu pogodio za 2:1. U 77. minutu zamenio ga je Krstičić.

Ohi Omoijuanfo - Aktivan, ali bez mnogo lopti u prvih 45 minuta. U 13. minutu odlično je primio loptu, ali golman Partizana stigao je pre njega do lopte. U dobroj šansi našao se i krajem prvog poluvremena kada je umesto šuta odlučio da pošalje loptu u srce kaznenog. Nije pronašao saigrače i propala je šansa. U 59. minutu zamenio ga je Pavkov.

Milan Pavkov (59) - Pavkov za pola sata nije mnogo pokazao. Tu je bio za vazdušne duele, međutim, nismo videli mnogo od njega.

El Fardu Ben (68) - Aktivan otkako je kročio na teren. To se i očekivalo, za kratak period ostavio je dobar utisak.

Nenad Krstičić (77) - Zamenio je Kataija, pojačao je vezni red i uradio solidan posao.

Marko Gobeljić (77) - Premalo vremena za duži komentar, dostojno je zamenio Rodića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: