Kris Pol bez promašaja eliminisao Pelikanse

Košarkaši Finiksa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA.

Izvor: Z.K.

Petak, 29.04.2022.

08:25

Kris Pol bez promašaja eliminisao Pelikanse
Foto: Profimedia

Sansi su kao gosti pobedili Nju Orleans sa 115:109 i tako sa 4-2 rešili posao u četvrtfinalnoj seriji. Sada ih očekuje serija susreta sa Dalasom koji je sa 4-2 u seriji bio bolji od Jute.

Kris Pol je predvodio Finiks do pobede, bio je ponovo najbolji akter meča koji je na kraju završio sa 33 poena uz pet skokova i osam asistencija.

On je postao prvi u istoriji NBA koji je u plej-ofu imao 13 i više šuteva bez promašaja, tačnije pogodio je 14 uzastopnih šuteva, što je zaista sjajan podatak.

Deandre Ajton je dodao 22, Mikal Bridžis 18, dok su Devin Buker i Kameron Dđonson postigli po 13 poena.

Kod Pelikansa je čak sedam košarkaša imalo dvocifren učinak, ali nisu uspeli da izjednače i izbore se za majstoricu koja bi se igrala u Arizoni. Brendon Ingram je postigao 21 poen uz pet skokova i 11 asistencija, po 16 su postigli Herbert Džons i Si Džej Mekolum, a 12 Trej Marfi.

Nju Orleans je bio bolji u prvom delu meča, imali su Pelikansi +10 na poluvremenu (58:48), ali su pali pod teretom očekivanja u nastavku.

Iako se u poslednjih 12 minuta ušlo sa poenom prednosti za Pelikanse, finiš je pripao ekipi iz Arizone koja je na kraju slavila sa šest poena razlike.

Prvi meč polufinala sa Dalasom igra se u noći između ponedeljka i utorka u Finiksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: