FIA pokrenula istragu – Abu Dabi "pod lupom"

Svetska automobilska federacija (FIA) objavila je detalje o istrazi o kontroverznim događajima na Velikoj nagradi Abu Dabija.

Izvor: SN

Četvrtak, 13.01.2022.

21:30

FIA pokrenula istragu – Abu Dabi
Foto: Profimedia

Kada se prisetimo lude završnice sezone u Formuli 1, setićemo se da je Maks Ferstapen prestigao Luisa Hamiltona u poslednjem krugu poslednje sezone i došao do pobede.

Ne samo da je pobedio, već je osvojio i šampionsku titulu, a pre toga se desio čitav niz kontroverznih događaja.

Novi predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem i sam se uključio u istragu, mesec dana nakon poslednje trke Formule 1 i završnice sezone 2021.

Prvo zvanično saopštenje FIA na ovu temu, od kada je 15. decembra najavljena istraga, navodi se da će detalji i rezultati istrage prvo biti predstavljeni timovima Formule 1 i to u februaru.

Detalji će potom sledećeg meseca biti dostavljeni komisiji Formule 1 pre nego što budu objavljene "konačne odluke" 18. marta za kada je zakazan početak nove sezone.

FIA je, takođe, navela da će 19. januara biti održan i sastanak posvećen korišćenju bezbednosnog vozila, kao i da će o tome diskutovati sa svim vozačima Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: