Uniks razbio Zvezdu u Beogradu – brine povreda Kalinića

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Uniksa rezultatom 98:78 (26:16, 21:23, 29:18, 22:21) u 12. kolu Evrolige.

Izvor: SS

Petak, 26.11.2021.

18:00

Uniks razbio Zvezdu u Beogradu – brine povreda Kalinića
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

To je Zvezdin osmi poraz ove sezone, uz pet pobeda, dok je Uniks sada na skoru 7-5 i četvrti uzastopni trijumf u elitnom takmičenju.

Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" bio je potpuno atipičan za crveno-bele, pošto odbrane kao najjačeg oružja nije bilo ni na vidiku.

Zvezda je ove večeri delovala prilično umorno, bez očekivane energije na obe strane terena, a odavno se nije desilo da Zvezda skoro dve četvrtine pre kraja se preda i raspadne u svim segmentima igre.

Ruski tim je ubacio rekordnih 15 trojki, a u šutu za dva poena je imao 20/29, što su impresivne brojke.
Utakmica je počela serijom 8:0 gostiju, odnosno, trojkama Uzinskog i Hezonje, te dugom dvojom Džona Brauna. I dlanom o dlan, nije prošlo ni dva minuta, Zvezda je već bila u ozbiljnom minusu, a Dejana Radonjić je morao da zove tajm-aut.

Nervoza se uvukla i u igrače i navijače, a Uniks je nastavio da sipa iz svih pozicije. Početkom druge deonice tim Velimira Perasovića čak je stigao do maksimalnih +15 (33:18).

Razigrali su se i u strelce upisali gotovo svi igrači ruskog tima koji su se našli na parketu, a posebno Mario Hezonja koji je osetio potrebu da od samog početka "komunicira" sa publikom u "Pioniru". Sredinom druge četvrtine niko drugi nego Branko Lazić je pokrenuo Zvezdin povratak sa dve trojke, a na to se nadovezao Nikola Kalinić sa dva pogotka iz tranzicije, pa je Zvezda ukupnom serijom 14:2 stigla do samo -3 (35:32).

Tada se ponovo pojavio Hezonja i pogodio veoma tešku trojku pored Stefana Markovića, a zatim prolazeći pored sudije nešto dobacio tribinama i zaradio tehničku ličnu grešku.

To je dodatno probudilo i razljutilo navijače u dvorani, ali je Zvezda do kraja prvog poluvremena ipak ostala na -8 (47:39).

Kako je počelo prvo, tako je bilo preslikano na početku drugog poluvremena – trojke Uzinskog i Hezonje, pa dvojice Brauna, Lorenca i Džona, i Uniks je stigao do nove maksimalne razlike – 61:44. Tu nije bio kraj padu, već je se raspucao i Ajzea Kenan koji je razliku odveo do više od 20 poena, dok se Zvezdina odbrana, koja bi trebalo da je njeno najjače oružje, raspala u paramparčad.

I to je bilo to, pošto do kraja tim Dejana Radonjića nije više uspevao da se vrati ni blizu jedocifrenog zaostatka, a kamoli potpunog povratka.

Na kraju, na svu muku, povredio se i Nikola Kalinić koji je u duelu sa Džekirijem izvrnuo zglob i jedva je samostalno uspeo da izađe sa parketa.

Najefikasniji igrač susreta bio je Džon Braun sa 18 poena i pet skokova, Ajzea Kenan i Mario Hezonja su imali po 17, a dvocifren je bio još Dmitri Uzinski sa 11 poena.

U ekipi Zvezde najbolji je bio Ostin Holins sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte, Nejt Volters je imao 13 poena, Ognjen Dobrić 11, a Nikola Kalinić 10.

Evroliga, 12. kolo:

Crvena zvezda – Uniks 78:98
20.00 Monako – Asvel
20.30 Olimpija Milano – Olimpijakos
21.00 Barselona – Žalgiris

Četvrtak:
CSKA – Bajern 77:74
Fenerbahče – Efes 84:89
Alba –
Makabi 91:86
Baskonija – Real 60:88
Panatinaikos –
Zenit 70:64
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

268 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: