Zverev o Novaku i Australiji: Obojeno političko pitanje

Aleksander Zverev od 17 časova igra za titulu na ATP Finalu u Torinu.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 21.11.2021.

09:20

Zverev o Novaku i Australiji: Obojeno političko pitanje
Foto: Profimedia/Marco Alpozzi/LaPresse

Protivnik mu je branilac trofeja, drugi teniser sveta, Danil Medvedev.

Zverev je posle pobede u tri seta nad Novakom Đokovićem na konferenciji za medije bio upitan i da li bi Novakovi kriterijumi za igranje na Australijan openu trebalo da imaju više poštovanja u svetu tenisa.

Saša je rekao da veruje da bi u slučaju Novaka Đokovića bilo razumno napraviti izuzetak.

"Vidite, ovo je vrlo teško pitanje jer je vrlo politički obojeno. Posle svega, ne znam koji su njegovi kriterijumi. Ili ih barem ne poznajem sasvim. Znam samo da ulazimo u drugu zemlju. Tu se ne radi o tenisu. Već o virusu koji se širi, zar ne? Dakle ne radi se o turniru i tenisu. Posle svega, ta zemlja nam dozvoljava ulazak, sve što treba je da sledimo pravila i savete. Nadam se da će Novak biti u stanju da igra. U krajnjem slučaju, ja sam broj tri na svetu i ako on ne igra, lakše mi je da osvojim turnir. To je očigledno. Ipak, pošto je on broj jedan na svetu, trebalo bi da bude tamo. Nadam se da će Vlada Australije napraviti izuzetak ili šta god mogu da urade za njega, kako bi mogao da učestvuje tamo", smatra Zverev.

Još jednom je podvukao koliko se on i Novak dobro slažu van terena.

"On je jedan od igrača kog mnogi cene što mogu da pričaju sa njim. On me razume. Pričamo, ne samo o tenisu, već o životnim stvarima. O stvarima koje se dešavaju širom sveta. To jako cenim kod njega", dodao je Zverev. Kada je reč o finalu sa Danilom, kaže da je spreman. "Radujem se tom duelu jer je prošli meč bio tesan i izgubio sam ga. Raduje me nova šansa. Igramo u finalu, volim što je tako bez obzira ko je sa druge strane. Danil je jedan od najboljih tenisera na svetu trenutno, tako da će meč sam po sebi biti vrlo težak", zaključio je Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: