Dabl-dabl Dončića, Boban bez minuta – Dalas lako protiv Kingsa

Dalas Maveriksi savladali su Sakramento Kingse 105:99, u meču odigranom u evropskom terminu.

Izvor:

Nedelja, 31.10.2021.

20:00

Dabl-dabl Dončića, Boban bez minuta – Dalas lako protiv Kingsa
Foto: Profimedia

Luka Dončić nosio je Dalas do pobede protiv Kingsa i sada su Maveriksi na 4-2. Kingsi su sada na skoru 3-3.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ulazio u igru na ovom meču.

Dončić je upisao 23 poena (10/21 iz igre, 1/7 za tri, 2/6 bacanja), osam skokova i 10 asistencija. Imao je i ukradenu i blokadu i tri izgubljene lopte.

Pratili su ga Hardavej sa 16, Fini Smit sa 13 i Pauel i Ntilikina sa po 12 poena.

Kod Kingsa istakli su se Holms sa 22 poena i 13 skokova, Barns sa 15, Foks i Haliburton sa po 14 i Tristan Tompson sa 13 poena. Badi Hild je dodao 11.

Luka Dončić je dobro otvorio utakmicu. Pogađao je šuteve za dva, asistirao za četiri koša i Dalas je brzo stigao do čak +14, pošto je vodio 17:3.

Dončić je zatim ušao u lošu seriju i promašio nekoliko šuteva i slobodnih bacanja, a Kingsi su se konsolidovali i uspeli su da smanje veliki zaostatak.

Pred kraj prve četvrtine igralo se brzo, druge petorke su izašle na parket, a Dalas je održao prednost i dobio prvu četvrtinu 31:22. Dončić se vratio u igru na startu druge četvrtine, ali se Dalas mučio i Kingsi stižu na samo dva poena zaostatka.

Dalas je održavao prednost, Dončić je igrao pametno, nije izgubio nijednu loptu za poluvreme, a igrao je i dobru odbranu, pošto je imao ukradenu loptu i blokadu.

Svi su iz prve petorke Dalasa imali dobar učinak, dok je pred kraj prvog poluvremena Dončić uzeo stvari u svoje ruke i pogodio tri vezana šuta.

Na poluvreme su otišli sa +6. Dončić je imao 16 poena i gađao je za dva 7/9. Mučile su ga trojke (0/2) i bacanja (2/6). Popunio je sve kolone u prvom poluvremenu. Nije imao ko da čuva raspoloženog Rišona Holmsa u Mevsima i to je centar Kingsa iskoristio.

Preokrenuo je Sakramento i poveo po prvi put na startu treće četvrtine, ali to je kratko trajalo.

Ponovo je Dončić razigravao svoje saigrače koji su sve pogađali, a prava rapsodija desila se u poslednjih minut i po.

Ntilikina je započeo seriju, Redži Bulok je pogodio dve trojke zaredom i na kraju treće deonice bilo je +10 za Dalas. Dončić je na startu četvrte četvrtine nastavio da razigrava svoje saigrače i Dalas odlazi na +12.

Na pet minuta do kraja, Kingsi su prepolovili zaostatak, a onda na četiri minuta do kraja Hild pogađa trojku za -3.

Luka Dončić uzima stvari u svoje ruke i prvo pogađa trojku, a onda pokreće akciju, posle koje Hardavej asistira Fini Smitu i Dalas na tri minuta do kraja odlazi na +8.

Na minut i po do kraja, Dončić 10. asistencijom odvodi Dalas na +9 i tu je meč bio rešen.

Utakmicu ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: