Zvezda na skeneru B92.net: Magija za 10

Fudbaleri Crvene zvezde priredili su blistavo veče u rapsodiji protiv Kairata (5:0).

Izvor: Miloš Simanoviæ

Sreda, 28.07.2021.

22:40

Zvezda na skeneru B92.net: Magija za 10
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U sjajnom ambijentu pred oko 20.000 dečije vriske i podrške na stadionu "Rajko Mitić", ekipa Dejana Stankovića je napravila preokret za pamećenje i sa kamatom naplatila poraz iz Almatija (2:1).

Sve je funkcionisalo u igri Zvezde, za razliku od Kazahstana, uz mnošto odličnih poteza Kataija, Ivanića, Falka, Dionija...

Meč za čistu "desetku" i najava stare forme, baš pred odlučujuće bitke za mesto u Ligi šampiona.

Ostala su dva koraka, pa neka se spremi Šerif za plasman u predvorje elite.

Redakcija B92.net u nastavku je ocenila pojedinačno svakog fudbalera Crvene zvezde.

Golman i odbrana

Foto: Srdjan Stevanovic/StarSport
Milan Borjan – Imao nekoliko lakih intervencija, koje je lako pokupio. Nezaposlen.

Marko Gobeljić (do 58. minuta) – Dobar posao odradio. Zatvorio svoju stranu, ponavljao se i sa Falkom pravio višak na polovini rivala. Iz jedne takve situacije upisao asistenciju.

Aleksandar Dragović – Autoritativna partija austrijskog reprezentativca. Napravio potez koji je "slomio" Kairat kada je kod gola Dionija razneo čuvara i otvorio akciju. Ovaj nivo praktično peške može da igra.

Radovan Pankov – Nije imao previše posla, zajedno sa Dragovićem neutralisao sve napadače Kairata. "Uspavao" Vagnera Lava...

Milan Rodić – Pouzdan, oštar i dobar na lopti. Stigao i da asistira za pogodak Ivanića, kada je oduzeo loptu, sačekao kretnju saigrača i "spojio" ga s golom. Zar je potrebno više?

Vezni red i napad

foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Seku Sanogo – Nije bilo potrebe da se previše oznoji, Zvezda je diktirala dešavanja, pa nije bilo "prljavog" dela. Korektan, bez greške.

Gelor Kanga – Dirigent. Kreirao kako je hteo, video i osmislio. Stalno tražio loptu da se pita, dao mnogo pasova koje razbijaju linije i bio gazda na terenu. Ovakav Kanga je blago Zvezde.

Mirko Ivanić – Sakrio loptu gostima iz Almatija i ponovio driblinge sa San Sira, pa i ne čudi što mu niko iz Kairata nije mogao ništa u igri 1 na 1. Stigao i gol da postigne, rutinskom realizacijom.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Filipe Falko (do 67. minuta) – Od prvog minuta imao ogromnu želju da napravi nešto veliko. I na kraju je uspeo, postigao je gol u prodoru kao da je bio na motoru. Mogao je i ranije to da učini, ali svakako je zaslužio prelaznu ocenu.

Aleksandar Katai (do 79. minuta) – Magija, magija, magija. Nadimak koji ide uz Kataija najbolje odslikava šta je sve uradio. "Kifla" sa 25 metara i slobodnjak u golmanov ugao su stvari koje podižu publiku na noge, pa su deca imala priliku večeras. Kada je Magiko raspoložen kao protiv Kairata onda se trijumf i protiv jačih ne dovodi u pitanje.

Luj Dioni (do 67. minuta) – Pojačanje iz Francuske se predstavilo u dobrom svetlu. Imao je Dioni nekoliko zanimljivih poteza, petu, a na kraju krajeva je postigao i sjajan gol na nezgodne pozicije. Dijagonala koja je prelomila utakmicu... Tek hvata ritam, daleko je od prave kondicije i tek će pokazati koliko stvarno može.

Izmene i trener

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Milan Gajić (od 58. minuta) – Nekoliko neupotrebljivih centaršuteva. Ušao kada je sve bilo rešeno i kada je opao tempo.

Nikola Krstović (od 67. minuta) – Pokazao agresiju i želju. Sve je bilo gotovo kada je ušao.

El Fardu Ben (od 67. minuta) – Isto kao za Krstovića u drugom delu opisa.

Marko Lazetić (od 78. minuta) – Premalo vremena za konkretan učinak.

Nenad Krstičić (od 78. minuta) – Premalo vremena za konkretan učinak.

Trener Dejan Stanković – Ispunio glavni zadatak – otklonio psihološku barijeru i probudio tim posle sporijeg ulaska u sezonu. Dobro spremio utakmicu, pogodio sa Falkom, Kangom i Dionijem, a i ekipa mu je mnogo svežije delovala. Ostao smiren kao pre meča, kao da je znao da će mu izabranici odigrati bez ijedne zamerke. Trijumf kao gala ručak sa dezertom.

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: