Maljković o Majklu Džordanu: Bio bi prosečan igrač u Evropi, imao bi 16 poena po meču

Legendarni Božidar Maljković nije cenio Majkla Džordana.

Izvor:

Četvrtak, 21.01.2021.

10:15

Maljković o Majklu Džordanu: Bio bi prosečan igrač u Evropi, imao bi 16 poena po meču
Foto: Profimedia

Nekadašnji NBA šampion Džon Seli otkrio je da mu je Boža Maljković rekao da bi Džordan bio prosečan igrač da je igrao u Evropi.

Nekadašnji krilni centar igrao je 1996. godine za Panatinaikos, pod trenerskom palicom Maljkovića.

Sali je igrao za Bulse u sezoni 1995/96, kada je Čikago imao skor 72-10 i osvojio titulu, a posle te sezone stigao je u Evropu.

Džef Perlman je otkrio u knjizi "Cirkus tri prstena: Kobi, Šek, Fil i lude godine dinastije Lejkersa" da mu je Sali pričao o Maljkoviću i njegovom mišljenju u o Džordanu.

"Sali mi je rekao da čim su se upoznali on i Maljković, da mu je Maljković rekao kako bi Džordan bio prosečan igrač u Evropi i kako bi davao 16 poena po utakmici u proseku. Sali je rekao da je odmah video da se neće dugo zadržati u Panatinaikosu i otišao je posle sedam nedelja", navodi Perlman.

Kada je to Maljković rekao, Džordan je već osvojio četvrtu titulu i četvrti put bio MVP finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: