Finale EP: Grčka - Nemačka!

Izvor: B92

Subota, 24.09.2005.

20:04

Default images

Košarkaške reprezentacije Grčke i Nemačke igraće u finalu  34. Evropskog prvenstva.

Grci su u polufinalu savladali Francusku rezultatom 67:66, dok su Nemci bili bolji od Španije 74:73..

Grčki tim je u poslednjem minutu nadoknadio sedam poena zaostatka, a pobedu je obezbedio Dijamantidis trojkom tri sekunde pre kraja, koja je izazvala eksploziju oduševljenja u Areni.

U selekciji Grčke bolji od ostalih bio je Dikudis sa 14 poena i 11 skokova. Papadopulos je postigao poen više, Zisis se zaustavio na 11, a Papalukas na 10 pogodaka. Dijamantidis je postigao sedam poena, ali je bio precizan u ključnom trenutku.

U poraženom timu najbolji je bio plejmejker San Antonio Sparsa Toni Parker sa 20 poena, a Boris Diao ubacio je šest poena manje.

U večernjem meču Španci su držali prednost tokom većeg dela meča, ali je Nemačka ušla u poslednji minut sa plus sedam. Serija Španaca završena Navarovim košem 15 sekundi pre kraja dovela je "Furiju" u vođstvo, ali je konačan rezultat postavio Novicki tri sekunde pre kraja.

Najbolji evropski košarkaš Dirk Novicki je uz 27 poena zabeležio 7 skokova i 3 asistencije. Ostali igrači tima ostali su na jednocifrenom učinku.

U španskom timu Huan Karlos Navaro takođe je završio meč sa 27 poena, Fran Vaskes je postigao 15, a Kalderon dodao 10 pogodaka.

Opširnije na našoj specijalnoj stranici

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: