Može li Đoković do treće titule u nizu?

Srpski teniser Novak Đoković u finalu turnira iz Serije 500 u Dubaiju sastaje se sa Stefanosom Cicipasom (16h).

Izvor: LN

Subota, 29.02.2020.

08:40

Može li Đoković do treće titule u nizu?
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Srbin i Grk igraju pet meč u karijeri, a trenutno je izjednačeno – 2:2.

Prvi "reket" planete u seriji je od 20 pobeda zaredom, 17 ove sezone u kojoj još nema poraz, te je na pragu treće titule u nizu (posle ATP kupa i Australijan opena).

Posle tri meča bez izgubljenog seta u prva tri kola, Novak je imao ozbiljnih problema u polufinalu protiv Gaela Monfisa, jer je morao da spasi tri meč lopte u drugom setu.

Sa druge strane, Cicipas je lako izašao na kraj sa Denom Evansom u polufinalu, a najveći problem tokom celog turnira imao je u četvrtfinalu protiv Jan-Lenarda Štrufa.

Nemac je jedini u Dubaiju uspeo da uzme set Cicipasu, ali nije iskoristio prednost koju je stekao.

Novak je već obezbedio prvo mesto na ATP rang listi barem do Mastersa u Indijan Velsu, a prema svemu sudeći tu prednost će zadržati i posle tog turnira jer na njemu brani mali broj bodova.

Ukoliko Novak trijumfuje od ponedeljka će imati 10.220 bodova, dok će Cicipas trijumfom doći na 4.945 (+200), ali ostati na šestoj poziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: