Pantelić: Postavili smo dobru osnovu, u sportu je sve moguće

Potpredsednik FSS Marko Pantelić zadovoljan je učinkom u poslednje tri utakmice fudbalske reprezentacije Srbije.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Sreda, 16.10.2019.

16:54

Pantelić: Postavili smo dobru osnovu, u sportu je sve moguće
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Orlovi" su nakon debakla od Portugala sa 4:2 na "Rajku Mitiću" početkom septembra, ostvarili tri pobede, uključujući jednu u prijateljskoj utakmici.

Srbija je prvo pobedila u Luksemburgu 3:1, potom nadigrala Paragvaj 1:0, a onda u ponedeljak slavila i u Litvaniji 2:1.

Dva kola pre kraja kvalifikacija za EURO 2020. Srbija ima bod manje od drugoplasiranog Portugala.

"U poslednje tri utakmice ostvarili smo maksimalan učinak, ušli smo u seriju pozitivnih rezultata i postavili dobru osnovu da imamo realnu nadu i očekivanja da do završetka kvalifikacija možemo da osvojimo još šest bodova", rekao je Pantelić za "Sportski žurnal".

Srbija će u novembru dočekati Luksemburg i Ukrajinu u završnici borbe za plasmana na EP.

"Sigurno da neće biti lako, ali verujem da imamo kapacitet i kvalitet da u naredne dve utakmice na svom terenu zabeležimo još dva pozitiva rezultata. U tome će selektor i igrači kao i kompletan sportski sektor imati najveću moguću podršku Saveza".


Našem timu je pored dve pobede neophodno i da Portugal podbaci u duelima sa autsajderima Litvanijom i Luksemburgom.

"Sada se mnogo priča o tome kako je Portugal samo na bod ispred nas i kako su čuda moguća. Da, jeste, u sportu je sve moguće, ali po meni mi ne treba da razmišljamo o drugima, već da se skoncentrišemo samo i isključivo na nas. Da Srbija bude maksimalna, a šta će da bude u ostalim utakmicama i kakav će na kraju biti rasplet u kvalifikacijama, to ćemo saznati vrlo brzo, već za mesec dana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: