Raonić: Novak je najbolji igrač protiv kog sam igrao

Kanadski teniser Miloš Raonić smatra da je najbolji teniser sveta Novak Đoković najteži protivnik sa kojim se suočio na terenu.

Izvor: Z.K.

Utorak, 18.06.2019.

16:15

Raonić: Novak je najbolji igrač protiv kog sam igrao
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Raonić je nedavno u inrervjuu za "Dejli Telegraf" poručio da u poslednjih osam godina, koliko se takmiči kao profesionalac najtežeg protivnika imao u teniseru iz Srbije.

"Možda će to za nekog biti kontroverzan odgovor, ali rekao bih da mi je najteže bilo igrati protiv Novaka Đokovića. Ja sam se priključio ATP turu 2011. i on je od tada do danas najdominantniji igrač", izjavio je Raonić.

Ipak, mečevi protiv nekih drugih igrača su mu bili najbolji u karijeri.

"Možda je moj najbolji meč bilo polufinale Vimbldona 2016. protiv Rodžera Federera. Vratiti se posle 1:2 u setovima bilo je zaista sjajno, jer mislim da pre toga nikada nije izgubio u polufinalu. Dve godine pre toga me je pobeđivao lako, a taj meč je bio najvažniji za mene i završio sam ga uspešno", dodao je Raonić.

Od svih gradova, kaže da mu je Njujork najomiljeniji kada je reč o takmičenju.

"Veliki sam ljubitelj Njujorka, jer je US Open najbliži nama Kanađanima od svih Grend slemova. Blizu mi je kuće i porodica može da dođe da me gleda. Monte Karlo i je takođe prijatan, ali dopada mi se i London. Tamo su umetničke aukcije, velike izložbe u muzejima kako Tejt. Uzeću i ove godine kuću u blizini Vimbldona kako bih imao mir koji mi je potreban", zaključio je kanadski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: