Đere preokrenuo protiv Basilašvilija za polufinale u Budimpešti

Laslo Đere je nastavio sa odličnim rezultatima na turniru ATP Serije 250 u Budimpešti.

Izvor: Z.K.

Petak, 26.04.2019.

19:20

Đere preokrenuo protiv Basilašvilija za polufinale u Budimpešti
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Teniser iz Sente se plasirao u polufinale posle velike borbe u meču sa Gruzinom Nikolozom Basilašvilijem, 3:6, 6:2, 6:3.

Meč je trajao 107 minuta i Đere je pokazao da mu odgovara da igra na najsporijoj podlozi. Ovo mu je treće polufinale u 2019. i postoje dobri izgledi da vidimo finale dva tenisera iz Srbije, pošto u drugom polufinalu Filip Krajinović igra sa Francuzom Pjer-Igoom Erberom.

Posle osvojene titule u Rio de Žaneiru, Đere je igrao u polufinalu u Sao Paulu i sada u Budimpešti.

U početnom setu, Basilašvili, koji je turnir započeo kao 18. na ATP listi, prvi je napravio brejk i to u petom gemu, ali Đere je odmah uzvratio istom merom.

Ipak, Basilašvili je u osmom gemu još jednom oduzeo servis Laslu i ubrzo došao do početnog seta.

Sasvim druga slika viđena je u nastavku meča. Đere je zaigrao znatno bolje, načinio je brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0, da bi posle 5:2 u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku, za 1:1 u setovima.

U setu odluke, išlo je sve kao pod indigom, opet je imao brejk u drugom gemu, pa prednost od 5:2. Uspeo je Basilašvili da smanji na 5:3, a onda ozbiljno pripreti u devetom gemu u kom je Đere servirao za meč.

Imao je Gruzin 15:40, ali Đere nije paničio, dobio je četiri poena u nizu i završio posao oko plasmana među četiri najbolja.

Tamo će mu protivnik biti 55. teniser sveta, Italijan Mateo Beretini koji je pobedio Urugvajca Pabla Kuevasa, 6:3, 1:6, 6:3.

Đere i Beretini se do sada nisu sastajali, a plasmanom u polufinale Laslo je obezbedio ulazak u Top 30 i to na 29. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: