Zvanično – Luka Modrić osvojio "Zlatnu loptu"

Nakon nagrada za najboljeg igrača u izboru UEFA i FIFA, Luka Modrić je zaokružio sjajnu 2018. osvajanjem "Zlatne lopte" Frans fudbala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2018.

19:10

Zvanično – Luka Modrić osvojio
Foto: Getty Images

Modrić je ove godine osvojio Ligu šampiona sa Realom, a sa Hrvatskom igrao finale Svetskog prvenstva gde je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Hrvat je okončaio desetogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u izboru za "Zlatnu loptu".

Zanimljivo je da je Modrić osvojio Zlatnu loptu sa skoro duplo više poena od glavnog konkurenta Ronalda.

Kao što je bilo i na spisku koji je procureo u javnost tri sata pre zvaničnog proglašenja, Modrić je iza sebe ostavio Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana, četvrti je bio Kilijan Mbape, a tek peti je petostruki osvajač Mesi.

Slede Mohamed Slah, Rafael Varan, Eden Azar, Kevin de Brujne i Hari Kejn u prvih deset. Iza njih su Ngolo Kante, Nejmar da Silva, Luis Suares, Tibo Kurtoa te Pol Pogba na 15. mestu.

Slovenac Jan Oblak i Hrvat Mario Mandžukić podelili su 25. poziciju u glasanju, dok je Ivan Rakitić bio na deobi 19. mesta sa Robertom Firminom i Serhiom Ramosem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

522 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: