Partizan greškama u poraz – Zenit okončao seriju Trinkijerija

Košarkaši Partizana izgubili su od Zenita 75:71 u Sankt Peterburgu, u sedmom kolu Grupe C Evrokupa.

Izvor: AK

Sreda, 14.11.2018.

17:30

Partizan greškama u poraz – Zenit okončao seriju Trinkijerija
Foto: StarSport

Crno-beli su poraženi prvi put od dolaska Andree Trinkijerija na klupu, a četvrtim neuspehom u takmičenju ostali su na dnu tabele.

Partizan je igrao dobro u prvom poluvremenu, diktirao rezultat 27 minuta, imao i devet poena prednosti (36:27), ali je svaki put kada je pravio razliku ulazio u seriju grešaka i olako ispuštao prednost.

Nakon što je Zenit konačno preokrenuo, maksimalno je eksploatisao greške i loš skok crno-belih i stigao do 15 poena prednosti sredinom poslednjeg kvartala (69:54).

Serijom Vanje Marinkovića od sedam poena Partizan se vraća u život pred poslednji minut (73:71), ali Sergej Karasjov prelama meč
košem na 49 sekundi pre kraja nakon čega domaćin odbranom stavlja tačku.

Partizan je bez Radeta Zagorca imao dosta problema u napadu, a najefikasniji pojedinac uprkos lošem šutu bio je Vanja Marinković sa 11 poena (2/7 iz igre, 2/5 trojke), uz pet skokova i tri asistencije. Dvocifren učinak imao je još samo Markus Pejdž sa deset poena i jednim proigravanje, ali je Amerikanac rano ušao u problem sa faulovima pa je meč završio početkom poslednjeg kvartala, kada je Zenit i stekao presudnu razliku.

Domaćina je "nosio" Sergej Karasjov sa 21 poenom i pet skokova, 12 jedodao Vladislav Truškin uz nekoliko bitnih koševa kada je njegov tim bio u zaostatku, dok je dvocifren bio ie Jevgenij Valijev sa 11 uz šest skokova i pet proigravanja.

Srpski reprezentativac Marko Simonović igrao je manje od četiri minuta za Zenit i za to vreme imao dva promašaja uz po skok i asistenciju.

Partizan je petim porazom ostao na deobi poslednje dve pozicije u grupi sa Trentom, dok Zenid delu drugo mesto sa Valensijom sa skorom 4-3.

U naredom kolu crno-beli dočekuju lidera Valensiju 22. novembra, dok Zenit čeka Trento.

Tok meča mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: