Skener B92: Pavkov heroj, Jovančić u stilu najboljih, odbrana za 10!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Liverpul sa 2:0 i tako napravili veliko iznenađenje u 4. kolu Lige šampiona.

Izvor: P. Tadiæ

Utorak, 06.11.2018.

21:00

Skener B92: Pavkov heroj, Jovančić u stilu najboljih, odbrana za 10!
Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojević ostvarili su istorijski pobedu u elitnom takmičenju za srpski fudbal.

Posle ovakve partije moraju da se imaju samo reči hvale za šampiona Srbije koji je srušio vicešampione ovog takmičenja!

Milan Borjan – Koliko je dobro igrala Zvezda u prvom poluvremenu govori podatak da Milan Borjan nije imao nijednu ozbiljnu intervenciju. Imali su gosti opasne napade, ali su lopte završavale preko prečke ili pored stative.

U drugom poluvremenu trpeo je znatno veći pritisak i u 71. minutu lepom paradom je odbranio šut Salahu. Imao je sjajnu intervenciju i u 82. kada je opet sprečio Salaha da smanji zaostatak.

Vujadin Savić – Kapiten kapitenski. Savić je bio sklon greškama u odbrani, ali je danas bio odličan.

Poznato je kakve igrače u napadu ima Liverpul i kada fudbaleri takvih veština ne naprave niti jednu stopostotnu šansu u 45 minuta, onda je jasno na kom nivou je bila zadnja linija crveno-belih.

Savić je komandovao sjajno zadnjom linijom i u nastavku, iako je pritisak bio mnogo, mnogo veći.

Miloš Degenek – Ništa manje lošija partija od Savića. Njij dvojica sada već postaju čuveni tandem jer od početka sezone igraju i drže odbranu šampiona Srbije.

U drugom poluvremenu Degenek je imao nekoliko veoma važnih uklizavanja koja su direktno sprečila šansu za gol.

Filip Stojković – Žule je kao i uvek ostavio srce na terenu, a nažalost morao je da ga napusti u 58. minut. Do tog trenutka desni bek Crvene zvezde igra je sjajnu partiju i šteta što je morao da izađe zbog povrede... Zamenio ga je Marko Gobeljić.

Milan Rodić – Iako je znao da bude osporavan u prošlosti, Rodić je još jednom zapušio usta kritičarima. Salah u prvom poluvremenu nije mogao da dođe do izražaja, a najveće zasluge za to idu Rodiću i Srniću.

Njegova leva strana dosta je trpela u drugih 45 minuta, međutim stoički je sve to podneo. U 79. minutu panično je reagovao u kaznenom, ali na svu sreću gosti to nisu iskoristili. Nenad Krstičić – To je onaj stari Krstičić koji je u kvalifikacijama za LŠ bio jedan od najvažnijih igrača. Upao je bio u malu krizu, ali je prvih 45 minuta protiv L'pula odigrao sjajno.

Siguran na lopti, nije grešio mnogo u primopredaji i to je igra koja ga je krasila u avgustu. U 73. minutu zamenio ga je Jovičić.

Dušan Jovančić – Više puta ove sezone Jovančić je pokazao da zaslužuje startno mesto, a ovom utakmicom možda je zacementirao mesto u važnim mečevima.

Dušan je odigrao savršeno prvo poluvreme, i defanzivno i ofanzivno. Izdržao je nalete i visok presing koji karakteriše igru Liverpula. U drugom periodu igre nije bio baš toliko primetan, ali je radio bukvalno sve.

Slavoljub Srnić – Pomalo neočekivano našao se u startnoj postavi, međutim potpuno je opravdao poverenje Milojević.

Mohamed Salah nije se video u prvom poluvremenu i velike zasluge za to idu Srnić koji je odlično pokrivao levi bok. Srnić je izdržao i u drugom poluvremenu i odigrao jednu od boljih partija ove sezone.

El Fardu Ben – Mirnoća i pravovremena dodavanja. Ben je odigrao veoma dobru partiju i do zaslužunijih je za dobar rezultat Zvezde.

Ben nije bio mnogo primetan u nastavku, kao ni njegovi saigrači u napadu. Ipak, dosta je pomogao u odbrani i sveukupno ovo je bila njegova odlična partija.
Foto: Starsport
Marko Marin – Mozak ove ekipe. Od prvog minuta kada je zaigrao za crveno-beli dres videlo se da će biti lider tima. Njegove lopte imaju oči i upravo je takva jedna pogodila Pavkova u glavu, koji je savladao Alisona za 1:0.

Marin ima sve karakteristike plejmejkera i ovo što igra u Zvezdi moglo bi se nazvati preporodom jer dugo nije igrao na ovakvom nivou. U drugom poluvremenu zamenio ga je Goran Čaušić.

Milan Pavkov – Heroj ostaje heroj! Pavkov ima srce "kao kuća", uz to sjajan golgeterski njuh i na meču sa Liverpulom je potpuno eksplodorao.

U 22. minutu je glavom savladao Alisona, dok se u 29. sam izborio za poziciju i sa nekih 25 metara poslao loptu iza leđa golmana "redsa".

U drugom poluvremenu Pavkov je bio potpuno odsečen i tako nešto moglo je da se očekuje jer Liverpul nije ništa pokazao u prvih 45 min.

Marko Gobeljić (od 59) – Zbog povrede Stojkovića morao je ranije na teren. Navikao nas je dobre partije u Superligi i ništa manje nismo dobili ni u ovih 30-tak minuta.

Goran Čaušić (od 64) – Ušao je kako bi se još više zgusnuo vezni red i u toj nameri Milojević je uspeo. Delovao je dobro Čauš, imao je nekoliko grešaka, ali ništa ozbiljno.

Jovičić (od 73) – Uneo je dodatnu energiju u vezni red i perfektno odradio ono što je od njega tražio Milojević. Zamenio je Krstičić i njegov izostanak nije se ni osetio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: