Liga nacija: Odbojkašice ispustile meč loptu protiv Turske

Odbojkašice Srbije izgubile su od Turske 3-2 (20:25, 25:21, 25:18, 19:25, 16:14) u 2. kolu B grupe završnog turnira Lige nacija u kineskom Nanđingu.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

11:27

Liga nacija: Odbojkašice ispustile meč loptu protiv Turske
Foto: OSS

Izabranice Zorana Terzića propustile su veliku šansu da obezbede plasman u polufinale, imale su i meč loptu u petom setu, ali je Turska preokrenula i ostala u igri.

U selekciji Srbije istakla se Tijana Bošković sa 31 poenom, dok je Milena Rašić upisala 14.

Naša ekipa dobro je počela utakmicu, kvalitetnom igrom u prvom setu došla je do prednosti od 1-0 u setovima. Turska je potom podigla nivo igre, a došlo je i do velikog pada u igri Srbije, što je rival iskoristio i preokrenuo rezultat.

Srbija je ipak i pored zaostatka od 2-1 u setovima, uspela da konsoliduje reodove, te u četvrtom setu dobrom igrom u polju, ali i na mreži dođe do izjednačenja.

a servis Milene Rašić u odlučujućem setu pri rezultatu 7:7, Srbija je vezala tri poena, kojim je došla do prednosti od 10:7.

Turska je ipak uspela da uhvati priključak, dodje do preokreta serijom 4:0 i vođstva od 13:12, ali Srbija je zahvaljujući servis greški protivnika i bloka Jovane Stevanović prva stigla do meč lopte.

Ekipa Zorana Terzića nije iskoristila priliku da se plasira u polufinale, usled dve greške Tijane Bošković u završnici susreta, pa je na kraju Turska došla do pobede, prve posle četiri godine protiv Srbije, i tako došla na korak od plasmana u polufinale.

Srbija će u petak, takođe, od 9h igrati protiv SAD za plasman u polufinale, dok Turska, posle poraza od Amerikanki sa 3-2, čeka rasplet upravo tog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: