Deca koja su pobedila rak zvezde prvog kampa Deki 5 na Zlatiboru

Dejan Stanković nedavno je objavio otvaranje novog poglavlja u fudbalskoj karijeri.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

17:10

Deca koja su pobedila rak zvezde prvog kampa Deki 5 na Zlatiboru
Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Posle burne, trofejima i uspesima obeležene igračke karijere, iskustva u trenerskim i funkcionerskim vodama, nekadašnji kapiten 'Orlova' odlučio je da deo svog vremena posveti deci.

Od 28. jula do 18. avgusta na Zlatiboru će biti održane tri smene kampa 'Deki 5' za dečake i devojčice od deset do 15 godina.

"Iskreno se radujem mom novom fudbalskom početku, druženju i treniranju na Zlatiboru. Rekao sam već, nedavno, da iskreno želim da se nađem u društvu klinaca koji se fudbalu predaju na najiskreniji način. Da provedem vreme među onima koji maštaju o uspehu u fudbalu I dali bi sve da prođu putem kojim sam prošao. Pošteno je da bar da probam da nekom od njih, pomognem da u toj želji zaista I uspe. Činjenica da je mojih budućih kampera iz dana u dan sve više posebno me raduje. Deki 5 polako osvaja svet. Stigle su prijave iz Amerike, Kakande, Engleske, Nemačke, Austrije, Italije... A, ove nedelje, osvojili smo novi kontinent – Australiju. Priključio nam se i drugar iz Melburna", rekao je Stanković i nastavio:

Učesnici kampa biće i deca iz Nacionalnog udruženja dece obolele do raka – NURDOR.

"Sva su deca dobrodošla na kamp. Iluzorno je da govorim koliko smo srećni što će sa nama biti i deca koja su već naučila kako se u životu bori i kad je mnogo teško. I da je moguće pobediti i najtežeg protivnika, ako ste jaki i ako verujete u pobedu".
I u organizaciji NURDOR oduševljeni su mogućnošću koje je pružena klincima.

"Pre svega smo veoma srećni što će naši mali heroji, deca koja su pobedila rak, ove godine dobiti priliku da učestvuju na fudbalskom kampu. Za njih su ovakve aktivnosti, sport, učenje, druženje u prirodi od neizmernog značaja, imajući u vidu težak period koji je iza njih. Veoma je važno shvatiti da kraj medicinske terapije nije kraj procesa rehabilitacije i da je podrška u tom periodu nešto što je našim mališanima neophodno kako bi se vratili svom detinjstvu bez straha i nesigurnosti. Takođe smo srećni što postoje ljudi koji su svesni koliko je ovakva podrška važna i koliko darujući drugima možemo da oplemenimo i sebe. Zahvalni smo svim organizatorima koji su uključili našu decu u ovu akciju i koji prepoznaju koliko kao društvo treba da budemo odgovorni prema onima među nama koji ne mogu sami", rekla je Jolanda Koror, predsednica UO NURDOR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: