Dejana odvela Srbiju u polufinale evro-afričke zone!

Dejana Radanović savladala je Ekaterinu Gorgodze i odvela Srbiju u polufinale Prve grupe evro-afričke zone.

Izvor:

Petak, 09.02.2018.

13:10

Dejana odvela Srbiju u polufinale evro-afričke zone!
teniskisavez.com

Ukoliko Srbija pobedi u polufinalu u aprilu će igrati u baražu za popunu Druge svetske grupe.

Prethodno je Olga Danilović donela vođstvo Srbiji protiv Gruzije u Talinu, da bi Dejana napravila veliki preokret za slavlje Srpkinja u Talinu – 2:6, 7:5, 6:4.

Radanovićeva, inače 264. igračica sveta, loše je počela pretrpešvi brejk već na samom startu, što je rivalka maksimalno iskoristila i lako stigla do vođstva u setovima.

Delovalo je da će Gruzija ipak uspeti da izjednači, odnosno da odluka padne u okršaju dublova dveju zemalja, ali se dvadesetjednogodišnji devojka iz Zrenjanina nijednog trenutka nije predavala i potpuno zasluženo uspela da vrati dva brejka, spase dve meč lopte i preokretom stigne do izjednačenja.

Nije ni Ekaterina želela da odustane, ali je ovoga puta naša igračica imala odgovor na njen svaki napad i ponovo je u ključnom trenutku uspela da vrati brejk.

Servirala je Gorgodze za velikih 5:3, ali je Dejana zaigrala maksimalno agresivno i sa dva brejka u nizu stigla do velike pobede.

U prvom meču dana, Olga Danilović napravila je sjajnu uvertiru pobedivši maksimalnim rezultatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: