Ivana: Atletika mora da čuje potrebe sportista

Skakačica u dalj Ivana Španović zahvalila je danas svima koji su glasali za nju u izboru za Sportsku komisiju Svetske atletske federacije (IAAF).

Izvor: SM

Utorak, 15.08.2017.

16:04

Ivana: Atletika mora da čuje potrebe sportista
Getty Images

"Želim da zahvalim svima posebno koji su glasali za mene i dali mi mogućnost da vas predstavljam i prenesem vaše poruke na konstruktivan način na najvišem nivou", napisala je Španovićeva na društvenim mrežama.

Ivana Španović je jedna od šestoro novih članova, a pored nje su još izabrani Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot i Benita Vilis.

Ona je navela da sportisti moraju da udruže snage, rade zajedno i efikasno komuniciraju sa donosiocima odluka u najvišem telu svetske atletike.

"Izabrali smo da budemo sportisti jer želimo da pokažemo ostatku sveta našu izvrsnost, poštovanje, prijateljstvo i odlučnost. Naš sport mora da čuje naše potrebe i stoga moramo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da postane još veći, bolji i atraktivniji", dodala je Ivana Španović.

Najbolja srpska atletičarka se obavezala da promoviše i služi atletici na najbolji mogući način.

Pravo glasa imao je 1.931 učesnik Svetskog prvenstva u Londonu. Novoizabrani članovi komisije biće na toj funkciji četiri godine, a njihov mandat počinje 1. januara 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: