Zvezda neubedljiva na Malti, sledi put od 5.284 km

Crvena zvezda se plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope jer je u revanš meču na Malti igrala sa Florijanom nerešeno - 3:3 (1:1).

Izvor: PT

Četvrtak, 06.07.2017.

19:50

Zvezda neubedljiva na Malti, sledi put od 5.284 km
Foto: Starsport

Prvu utakmicu Beograđani su dobili 3:0.

Naredni protivnik Zvezde 13. jula biće Irtiš iz Pavlodara i ekipu iz Ljutice Bogdana očekuje veoma teško gostovanje, pre svega zbog udaljenosti ovog kluba iz Kazahstana.

Crvena zvezda je odradila posao na Malti, ali je pokazala i neke nedostatke koje će morati da brzo otkloni jer dolaze jači protivnici u kvalifikacijama, a odbrana crveno-belih nije delovala sigurno protiv ipak skromnog tima Florijane.

Teške noge na početku priprema, kao i nedovoljna fizička sprema, verovatno su uzele danak u uvodnim mečevima u Evropi, pa slika sa revanš meča nije odavala najbolji i najrealniji utisak.

Ipak, ekipa Vladana Milojevića nije smela da dozvoli da primi tri gola od ekipe kao što je Florijana, bez obzira koliko u tom timu igra italijanskih fudbalera.

Glavni utisak sa meča je, dakle, neuigrana odbrana i uvek raspoloženi Ričmond Boaći, dvostruki strelac na utakmici sa Florijanom. On je mrežu domaćina zatresao u 13. i 70. minutu, dok je Milijaš u 76. minutu postigao trećo gol za crveno-bele.

Trener Milojević nije mogao da računa na Mičela Donalda koji je u pregovorima sa turskim Genčlerbirligijem, dok na Malti nije ni Kanga koji je dobio dete.

"Kanga se priključio malo kasnije i potrebna je doza adaptacije. Supruga mu se porodila u Parizu, dobio je ćerku. Pokazuje se ljudskost i odlučili smo da ga pustimo da bude sa porodicom i suprugom, tamo je verovatno bitniji. Očekujemo u petak da se vrati i bude spreman za dalji tok", naveo je trener crveno-belih.
Foto: Starsport
Crvena zvezda će u 2. kolu igrati protiv Irtiša iz Pavlodara, trenutno četvrtoplasirane ekipe kazahstanskog prvenstva. Ovaj grad je inače lociran na krajnjem istoku zemlje, gotovo u blizini Sibira, udaljen je od Beograda 5.284 kilometra i ekipu očekuje višečasovni let do krajnjeg odredišta.

Kazahstanci su u 1. kolu eliminisali bugarski Dunava iz Rusa, pošto su u prvom meču na domaćem terenu slavili sa 1:0, a potom i u gostima 2:0.

U ekipi Irtiša igra Mario Maslać, bivši igrač Vojvodine i Borca iz Čačka, zatim Stefan Živković bivši igrač Čukaričkog, kao i Beko Fofana, nekadašnji napadač Partizana i Čukaričkog.
B92/Nemanja Ðorðeviæ
TOK MEČA

1' Utakmica je otvorena poprilično izjednačeno, na tribinama stadiona na Malti vlada karnevalsko raspoloženje.

3' Prva polu šansa za Zvezdu, Rikardinjo je šutirao sa dvedesetak metara, ali je lopta završila iznad prečke.

13' GOOOOOL, Ričmond Boaći je strelac! Zvezdin napadač se sjajno snašao u šesnaestrcu i poslao loptu uz levu stativu protivničkog golmana.

25' Florijana je imala najbolju priliku na šansi, ali je Manojlović sjajno reagovao i sprečio Maltežane da dođu do izjednačenje.

33' Na terenu nema previše prilika, a igra je dosta bleda na obe strane. Zvezda pokušava, ali čini se da su zadovoljni sa postignutim golom i ne forsiraju mnogo.

45' Na terenu nema puno prilika, a najbolju je propustio Milić, kada mu je golman refleksno odbranio.

45+2' U nadoknadi vremena Frimpong je reagovao nespretno unutar 16 metara, a sudija pokazao na belu tačku. Pazini je izveo jedanaesterac i uspešno ga realizovao za 1:1.

II POLUVREME

Foto: Starsport
46' Boaći je ostao na zemlji bez vazduha posle jednog duela. Ustao je nakon ukazane pomoći, meč je nastavljen - 1:1.

55' Manojlović, Savić i Frimpong su očajno reagovali pred svojim golom, pa je Florijana bila u prilici da povede sa 2:1, ali na sreću Crvene zvezde fudbaleri sa Malte nisu previše vešti da poklon lopte sprovedu u mrežu.

65' Fontalena je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao.

66' Trener Milojević je iz igre izveo Milića i na teren izveo iskusnog Milijaša u nadi da će moći da poveže redove crveno-belih, koji ne stvaraju neke ozbiljne prilike za gol. Doduše, Srnić je u jednoj prilici zahvatio loptu glavom, ali je lopta otišla pored stative gola Maltežana. Vidljivo je da igrači Zvezde "dišu na škrge", s obzirom na činjenicu da su pripreme počeli pre dve nedelje i daleko su od potrebne i željene forme.

70' Goooooool. Boaćiiii! Zvezda vodi 2:1. Malo prostora i malo nepažnje protivnika dovoljno je odličnom napadaču Crvene zvezde da se upiše u strelce. Crveno-beli su sada postavili stvari na pravo mesto i mogu mirno da privode meč kraju.

76' GOOOOOL, Milijaš - 3:1.

78' Vela je smanjio rezultat na 3:2. Bilo kako bilo Crvena zvezda može da se sprema za put u Kazahstan jer će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv Irtiša iz Pavlodara.

80' Crveni karton za Gobeljića.

84' Varela je poravnao rezultat - 3:3, a onda je morao da napusti igru jer je dobio crveni karton zbog neprimerenog radovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: