Bogdan postaje najplaćeniji ruki u istoriji NBA

U sredu popodne nekoliko izvora bliskih Sakramento Kingsima potvrdilo je da će Bogdan Bogdanović potpisati trogodišjni ugovor sa franšizom iz Kalifornije.

Izvor:

Četvrtak, 29.06.2017.

08:13

Bogdan postaje najplaćeniji ruki u istoriji NBA
Getty Images

Svi izveštaji navode sumu od 36 miliona dolara, a ukoliko se to ispostavi kao tačno – srpski reprezentativac postaće najplaćeniji ruki u istoriji NBA lige!

Srpski bek iza sebe ima sjajnu sezonu sa Fenerbahčeom, osim odbranjene titule šampiona Turske, gde je proglašen za najkorisnijeg igrača, Fener je prvi put u istoriji postao šampion Evrope.

Bio je jedan od ključnih igrača u timu Željka Obradovića protekle sezone sa 13,8 poena uz 4,3 asistencije i 3,3 skokova u Superligi, kao i 14,6 poena uz 3,8 skokova, 3,6 asistencija i 1,1 ukradenih lopti po utakmici u Evroligi.

Kako je navedeno, Bogdan bi trebalo da se obaveže na vernost šestog jula, odnosno odmah čim istekne rok za sklapanje poslova isključivo sa slobodnim agentima.

Sjajni dvadesetčetvorogodišnji bek neće se previše zadržavati u Sjedinjenim Američkim Državama, i neće igrati Letnju ligu za Kingse, već će se odazvati pozivu selektora nacionalnog tima Aleksandra Saše Đorđevića za početak priprema za Evrobasket.

Dolazak Bogdanovića velika je želja svih u klubu, a posebno generalnog menadžera Sakramenta i legendarnog reprezentativca naše zemlje Vlada Divca, koji je trejdom nekoliko pikova stekao prava na Bogdana od Finiks Sansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: