Nurkić hoće iz Denvera, razlog je Jokić?

Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije miljenik trenera Denvera Majka Melouna.

Izvor: ÐN

Petak, 30.12.2016.

12:00

Nurkić hoće iz Denvera, razlog je Jokić?
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Trener tima iz Kolorada je značajno smanjio minutažu korpulentnom centru u posljednjih šest utakmica, skratio je rotaciju tima na samo devet igrača i tu više nije bilo mesta za Nurkića, koji je tek protiv Minnesote dobio priliku da igra i to nakon četiri utakmice u kojima ga nije bilo u ekipi.

Nurkić je frustriran činjenicom da trenerne računa na njega kao što je to bio slučaj na početku sezone, kada je košarkaš iz BiH bio starter na poziciji "petice", ali je sada primat preuzeo srpski reprezentativac Nikola Jokić.

"Teško mi je. Imam 22 godine i želim da igram. Ne želim da sedim na klupi. Odluka trenera mi je teško pala. U sezonu sam ušao kao prvi centar, potom mi je skraćena minutaža, a zatim četiri utakmice nisam igrao. Ne želim to da prihvatim. Niko ne razume moju poziciju u ekipi, ali mogu neke stvari kontrolisati, pa će moj agent odraditi svoj posao kako treba", rekao je Nurkić, najavljujući tako odlazak iz Denvera.

Nurkić se ne oseća kao deo tima, što će svakako ubrzati njegov odlazak iz Kolorada.

"Ne igram mnogo i to nije dobro za mene.Uopšte se ne osećam kao do tima. Teško je sve prihvatiti kada od startnog centra postanete igrač koji je van rotacije, a niko ništa vam ne govori. Nije do mene. Ja treniram svaki dan žestoko i tako će i dalje biti", dodao je Nurkić.

Jusuf je bio starter u 25 utakmica ove sezone, ali je pao u drugi plan zbog srpskog centra Nikole Jokića. Od susreta protiv Dalasa 12. decembra, kada je igrao 23 minute, Nurkić je potpuno nestao iz rotacije.

Dobio je samo 13 minuta u šest utakmica, pa bismo 212 centimetara visokog košarkaša iz Živinica uskoro mogli gledati u nekom drugom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: