Za mesec dana od Cedevite do NBA ugovora

Pre samo nekoliko nedelja Pjer Džekson je bio najbolji igrač zagrebačke Cedevite, a sada u džepu ima dvogodišnji NBA ugovor.

Izvor: AK

Sreda, 28.12.2016.

16:10

Za mesec dana od Cedevite do NBA ugovora
Foto: Getty images

Dvadesetpetogodišnji plejmejker je krajem novembra iskoristio klauzulu iz ugovora i napustio Zagreb nakon poziva Teksas Ledžendsa, razvojnog tima Dalas Meveriksa.

Na deset utakmica u NBDL ligi prosečno je postizao 29,1 poena uz 6 asistencija, 4,5 skokova i 1,9 utakdenih lopti, što je privuklo pažnju Meveriksa.

Nisu mnogo razmišljali, odmah su ponudili Džeksonu dvogodišnji ugovor! On je i prošle sezone bio u NBA, ali zbog teške povrede nije stigao da zaigra za najgori tim lige Filadelfija 76erse, koji su ga draftovali 2013. kao 42. pika sa Bejlora.

Na NBA debiju u dresu Mevsa postigao je sedam poena uz dve asistencije i skok, u porazu od Hjuston Rokitsa 123:107, u meču koji je obeležilo čak osam tehničkih grešaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: