Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

11:49

Ligeti: "Ne mogu da dočekam da počne"

Aktuelni olimpijski šampion u skijanju Amerikanac Ted Ligeti rekao je da mu je dosadilo da zbog lošeg vremena u Vankuveru sedi u apartmanu. Amerikanac kaže da "jedva čeka da počne takmičenje na Olimpijskim igrama". "Sedimo u apartmanima i uopšte nemam utisak da sam na Olimpijskim igrama. Ne bi nam smetalo da sada počnemo takmičenje", rekao je Ligeti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ligeti je trebalo da izađe na stazu u utorak, u superkombinaciji, ali trka je odložena zbog snežne oluje. On će na stazu tek u petak, nedelju i po dana od dolaska u Vankuver.

"Šteta što ne mogu svake Zimske Olimpijske igre da se održe u Juti, jer tamo samo noću pada sneg i uvek je sunčano. To bi bilo lepo", rekao je 25-godišnji skijaš.

Ligeti je pre četiri godine u Torinu prvi put učestvovao na Olimpijskim igrama, i pomalo neočekivano osvojio zlatnu medalju u kombinaciji.

On se od tada takmiči u svih pet alpskih disciplina: slalomu, veleslalomu, superveleslalomu, spustu i superkombinaciji.

"Odavno smo razgovarali o tome, a posle Torina smo odlučili da se takmiči u svim disciplinama. Neočekivano napreduje u superveleslalomu", rekao je trener skijaša reprezentacije SAD Saša Rerik.

Ligeti je prošle godine na Svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju u veleslalomu, dok je 2008. trijumfovao u toj disciplini u Svetskom kupu.

"Mi nismo takmičari u NBA ligi ili u NFL-u... Ne zarađujemo mnogo. Najbolji skijaši 'pristojno prolaze', ali mi moramo unapred da razmišljamo", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve