Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 25.02.2010.

08:55

Slovačka eliminisala šampiona!

Hokejaši Slovačke plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira pobedom nad aktuelnim šampionima, selekcijom Švedske sa 4:3 (0:0, 3:2, 1:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvoj četvrtini je viđena tvrda igra i pogodaka nije bilo. Sredinom drugog perioda Slovaci dolaze u vođstvo od 2:0 pogocima Marijana Gaborika i Andreja Sekere. Ipak, Švedska se uspešno vraća u igru i u finišu druge trećine Patrik Harnkvist i Henrik Zeterberg dovode meč u egal.

Da Slovačka u poslednji period igre ipak uđe sa prednošću, pobrinuo se Pavel Demitra u poslednjem minutu druge trećine.

Šveđani nisu želeli da čekaju na grešku protivnika, tako da su treću trećinu počeli veoma agresivno. Ipak, ofanziva Šveđana se isplatila hokejašima Slovačke koji su posle jednog kontranapada i preko Tomasa Kopeckog poveli sa 4:2.

Šveđani su do kraja uspeli samo da smanje na 4:3 pogotkom Danijela Alfredsona, tako da šampion iz Torina 2006. godine neće biti u prilici da brani zlatnu medalju.

Švedska je uputila dvostruko više udaraca na gol protivnika – 29, naspram 14 koliko je imala Slovačka.

Švedska – Slovačka 3:4 (0:0, 3:2, 1:1)
Švedska
: Hornkvist 33, Zeterberg 34, Alfredson 49.
Slovačka: Gaborik 27, Sekera 28, Demitra 39, Kopecki 49

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d