Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 14.02.2010.

09:06

Zlato Li Džung Suu iz Južne Koreje

Južnokorejac Li Džung-Su osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1.500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako su srebrna i bronzana medalja pripale Amerikancima Apolu Antonu Onou i Džej Ar Čelskiju, trka je ostala u senci neverovatnog kiksa Korejaca, koji su nakon velike nesmotrenosti, ostali bez još dve medalje.

Ono se ovom medaljom izjednačio na vrhu liste rekordera po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama, i sada deli prvo mesto sa sunarodnicom Boni Bler, koja takođe ima šest medalja.

Bronzanu medalju osvojio je 19-godišnji Amerikanac Džej-Ar Čelski, kome je ovo prvo veliko takmičenje od kada je na nacionalnim kvalifikacijama doživeo nesreću i dobio duboku posekotinu na butini.

Korejci su pred kraj finalne trke upropastili šansu da osvoje sve tri medalje, pošto se osvajač srebrne medalje sa prethodnih ZOI - Li Ho-Suk sudario sa Sung Si-Bakom, tako da su njih dvojica otpali a Li Jung-su je izbegao pad i kroz cilj ipak prošao prvi.

"Želeo sam da postavim jak tempo na početku da bih se osećao ugodnije do kraja trke", rekao je Li.

Tim Južne Koreje je najveći favorit za medalje i u ostalim takmičenjima na ZOI, posebno na kratkim deonicama.

"Ne želimo da izgubimo medalju od bilo kog tima bilo koje zemlje", rekao je Li.

Ono se priključio Blerovoj kao najtrofejniji američki zimski Olimpijac, a do kraja Igara učestvovaće na još tri discipline, tako da ima šansu da izbije na prvo mesto. Ovo mu je treća zimska Olimpijada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve