Pravila su pravila

Novak Đoković je ostao bez šanse da osvoji 18. Grend slem, ali bez obzira na bizarnost situacije, pravila su pravila.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2020.

00:05

Pravila su pravila
Photo by Al Bello/Getty Images

https://www.b92.net/sport/usopen2020/vesti.php?nav_id=1729569

Đoković je krajem prvog seta neopreznim potezom pogodio linijsku sudinicu u vrat i odluka sudije se nije dovodila u pitanje – diskvalifikacija!

"Igrači ni u kom trenutku ne smeju fizički zlostavljati nijednog zvaničnika, protivnika, gledaoca ili drugu osobu u na lokaciji turnira. Sudija u konsultaciji sa šefom supervizora Grend slema može proglasiti diskvalifikaciju zbog bilo kog pojedinačnog kršenja ovog kodeksa", navodi se u pravilniku ATP o "fizičkom zlostavljanju".

Novaka verovatno čeka i novčana kazna.

"Kršenje ovog odeljka podleže igrača novčanoj kazni do 20.000 dolara za svako kršenje. Pored toga, ako se takvo kršenje dogodi tokom meča (uključujući zagrevanje), igrač će biti kažnjen u skladu sa 'Rasporedom kaznenih poena'. U okolnostima koje su posebno štetne za uspeh turnira ili su posebno teške, pojedinačno kršenje ovog odeljka takođe će predstavljati glavno krivično delo "Pogoršano ponašanje" i biće podložno dodatnim kaznama. Za potrebe ovog pravila, fizičko zlostavljanje je neovlašćeno dodirivanje službenog lica, protivnika, gledaoca ili druge osobe".

Đoković je gubio od Pabla Karenjo-Buste 6:5 u prvom setu osmine finala USO u trenutku incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: