Svitolina: Gael mi pomaže na treningu, vežbam i njegove šašave udarce!

Jelina Svitolina je posle polufinala Vimbldona izborila i polufinale na US Openu.

Izvor: Z.K.

Sreda, 04.09.2019.

01:20

Svitolina: Gael mi pomaže na treningu, vežbam i njegove šašave udarce!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ukrajinka je čini se ušla u formu u pravo vreme, beleži dobre rezultate i veruje da će nastaviti u tom stilu do kraja turnira. Sada je bila bolja od Džoane Konte, 6:4, 6:4.

Poznato je i da je Svitolina u vezi sa francuskim teniserom Gaelom Monfisom, koji takođe ovde u Njujorku igra četvrtfinale u sredu sa Mateom Beretinijem.

Novinare je zanimalo koliko često Jelina i Gael treniraju i kakav uticaj to ima na njenu igru.

"Vežbamo, svakako. On svaki udarac igra prilično jako i snažno. Pomaće mi to što treniram sa njim. Ipak, razumete me, potrebno je naći pravi balans među udarcima, jer ako treniram samo sa njim, onda sam uglavnom u defanzivi, a to nije dobro. Tako da treba naći pravi balans trenirajući sa njim i trenerom, vežbajući i napadačke, ofanzivne udarce. Pomaće mi, svakako, ali moram da se prilagodim", kaže Jelina.

Monfis je poznat po neverovatnim udarcima, posebno po smeču koji radi pošto napravi okret za 360 stepeni. Pitali su je vežba li ona slične stvari kao i on?

"Da, on uvek radi takve stbaro na treningu, kao taj udarac posle punog okreta u mestu. To je normalno, navikla sam. Očekivala sam da nešto tako uradi i jednom na meču. I ja to pomaćo vežbam, ovog jutra sam uspela to da uradim! Ne tako dobro kao on, ali okrenula sam se i pogodila", nasmejala se Ukrajinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: