Lendl: Da je Novak izgubio u finalu Vimbldona...

Nekada prvi teniser sveta, Ivan Lendl, ubeđen je da će trka za rekordera po broju Grend slem titula biti još uzbudljivija narednih sezona.

Izvor: Z.K.

Utorak, 03.09.2019.

01:32

Lendl: Da je Novak izgubio u finalu Vimbldona...
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Predajom meča osmine finala Vavrinki, Novak Đoković je ostao na broju 16, Rafa Nadal ima 18, a Rodžer Federer 20 najvećih trofeja, ali Španac i Švajcarac su i dalje u igri.

Kako god bilo, Lendl je u razgovori sa Matsom Vilanderom rekao da je nevarovatno koliko su sva trojica motivisani da nastave u istom tempu.

"Da se vratimo na tebe i mene. Tvoj cilj je bio da postaneš broj jedan. Nema ništa teže od toga. Moj je bio da osvojim što je moguće više najvećih titula i nikada u tome nisam uspeo. Motivacija koju ova sadašnja trojka ima je takva da je trka u stvari ta ko će imati na kraju najviše Grend slemova. Vimbldonsko finale je bilo fantastično, ne govorim to zbog kvaliteta igre već zbog značaja koji je imalo za istoriju tenisa", kaže Lendl.

Lendl se bavi prostom računicom.

"Da je pobedio Rodžer Novak bi onda ostao na 15. Da osvoji šest i više Grend slem titula bilo bi mnogo teško. Četiri je lakše od šest. Meč je iz njih izvukao mnogo na mentalnom planu, ali motivacija koju imaju da ostanu ispred druge dvojice je ono što ih tera napred i privlači publiku da i dalje dolazi na njihove mečeve", zaključio je Lendl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: