Nadal – Tim 3-2

Rafael Nadal i Dominik Tim odigrali su meč sezone u četvrtfinalu US opena koji je posle pet sati i spektakularne borbe pripao španskom teniseru!

 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5)
  Nadal   Tim  
  3 : 2  
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5) – Kraaaaj! Nadal je pobedio posle velike drame!
Pošteno je bilo i da on bude rešen u taj brejku, do tada su obojica imala prilike ali ih nisu iskoristili. Drama je rasla kako se kraj približavao, i u dodatnom gemu su se smenjivali u vođstvu, da bi svet stao kod rezultata 5:5. Tada je Nadal dobio poen na svoj servis, a onda je Tim, poput Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara 2008, promašio smeč za srceparajući kraj meča za sve njegove navijače.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 6:6 – Taj brejk odlučuje pobednika!
Dobio je Rafa sledeći gem i taj brejk će odlučiti pobednika meča!
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 5:6 – Dominiiiik Tiiiiiiiiim!!!
Au, šta je sada uradio momak iz Viner Nojštata. Krenuo je izgubljeno u gem, izgubio dva brza poena, pa se dublom greškom uvalio u ogroman problem. Međutim, da je zreo za trijumf pokazao je vezavši pet poena, a ne zna se koji je bio atraktivniji od koga. "Artur Eš" se pretvorio u grotlo.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 4:5 – Uzvraća Rafa istom merom
Jeste aktuelni šampion izgubio prvi poen u gemu, ali je vezao sledeća četiri i peti put izjednačio u odlučujućem setu.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 4:5 – Nadal servira za ostanak u meču
Tim nastavlja da "bombarduje" forhendima i servisima. Ne uspeva Nadal da ga ugrozi i sada će servirati za ostanak u meču.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 3:4 – Drama raste, ali nema brejkova
Iako "miriše" na brejkove jer u gotovo svakom gemu riterneri dođu do 30:30, za sada ih nema. Igraju momci na vrhunskom nivou i ne žele da odustanu, pa drama polako raste pred finiš susreta.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 2:3 – Tim spasao dve brejk šanse!
Prvi put od početka petog seta jedan igrač se našao u ozbiljnom problemu, bio je to Dominik Tim. Nadal je strpljivo gradio prednost i izborio se za 15:40, ali opet nije mogao do brejka. Dominik je pucao iz svih oružja, pogađao uglove terena i opet se iščupao.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 2:2 – Nastavlja se maraton
Iako su momci na terenu više od četiri sata, kvalitet tenisa ne opada nimalo. Tim je lako osvojio gem i izvršio pritisak na Rafu, imao 15:30, ali je onda Španac odigrao agresivnije, vezao tri poena i opet se vratio.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7), 1:1 – Siguran početak odlučujućeg seta
Po jedan siguran gem na obe strane i teniseri se polako spremaju za ono što ih očekuje u finišu susreta.
0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4-7) – Tim ne odustaje, idemo u peti set!
Već na startu taj brejk Austrijanac je došao do prednosti i hrabrom igrom je održavao. Kada god bi Nadal imao priliku da mu priđe, pravio je nekarakteristične greške forhendom, što ga je na kraju koštalo. Tim je bio čvrst sa osnovne linije i izborio peti seti.
0:6, 6:4, 7:5, 6:6 – Taj brejk četvrtog seta!
Možda je i najpravednije da se ovako odluči pobednik seta. Nadal je spasao brejk šansu, u sledećem gemu došao na dva poena od trijumfa, pa će se igrati dodatni gem.
0:6, 6:4, 7:5, 5:5 – Nadal vratio brejk i u četvrtom setu!
Nije dozvolio sebi Tim da sada poklekne – vezao je četiri sigurna poena i izjednačio u četvrtom setu.
0:6, 6:4, 7:5, 4:4 – Nadal vratio brejk i u četvrtom setu!
Nije više mogao da se izvlači Tim, počeo je više da greši i posle dužeg bekhenda Nadal se ponovo vraća.
0:6, 6:4, 7:5, 2:4 – Austrijanac se ponovo izvukao
Opet je, kao u prethodnih nekoliko navrata, Austrijanac pogađao najbolje udarce kada je bio sateran uza zid. Dve brejk lopte, "bomba" iz forhenda po paraleli, pa serija asova i opet je +2.
0:6, 6:4, 7:5, 2:3 – Tim propustio veliku priliku
Može se reći da je deveti igrač sveta propustio zlatnu priliku da napravi drugi brejk i overi peti set. Nadal je kod obe situacije odigrao hrabro i direktnim poenima se izvlačio, odbivši da se preda u ovom setu.
0:6, 6:4, 7:5, 1:3 – Bekhend sluša, Tim potvrdio brejk
Opet je Austrijanac mogao da se osloni na bekhend. Hvatao je loptu u penjanju, po paraleli zabeležio jedan viner, odigrao lep drop šot tim udarcem, a onda dijagonalom overio stečenu prednost.
0:6, 6:4, 7:5, 1:2 – Preokret – Tim napravio brejk!
Nije baš moglo da se pretpostavi pre pet minuta da će biti ovakav razvoj sitacije, ali je i Nadal čovek od krvi i mesa. Propuštene šanse su ga stigle, Tim je opet zakoračio u teren i napravio brejk.
0:6, 6:4, 7:5, 1:1 – Tim se jedva izvukao
Dva neverovatna poena dobio je Rafael Nadal – jedan riternom na odličan servis rivala, a drugi kada je uhvatio smeč Tima i pogodio viner. On mu je doneo dve brejk lopte, ali je Dominik vanserijskim udarcima neutralisao obe. Uspeo je nekako da se izvuče sa ivice ambisa.
0:6, 6:4, 7:5, 1:0 – Dobar start Rafe u četvrtom setu
Očekivano, Nadal bez problema upisuje prvi gem u četvrtom setu.
0:6, 6:4, 7:5 – Nadal brejkom "ukrao" set Timu za 2-1!
Gotovo svi na stadionu spremili su se za taj brejk kada je Dominik Tim došao do 40:15, ali je Nadal pronašao novi nivo igre pre svega bekhend paralelama izborio izjednačenje. Propustio je dve brejk šanse, Tim mu je pomogao promašenim zicerom na mreži i treća je bila sreća za Španca.
0:6, 6:4, 6:5 – Tim servirao za 1-2, Nadal se vratio brejkom!
Imao je momak iz Viner Nojštata veliku šansu da dođe na korak do trijumfa, ali nije dobro počeo 10. gem trećeg seta. Izbacio je nekoliko loptica i omogućio rivalu dve vezane brejk prilike. Prvu je neutralisao odličnom improvizacijom, ali je kod druge izbacio bekhend u aut i Nadal se vratio.
0:6, 6:4, 3:5 – Austrijanac maestralno potvrđuje brejk
Polako se Dominik vraćao na nivo iz prvog seta i pogađao sve što mu padne na pamet. Bili su to nerealno jaki udarci, a kada je počeo da pogađa i servise, mnogo lakše je došao na korak do seta.
0:6, 6:4, 3:4 – Tim sjajnim riternima prvi pravi brejk!
Opet je Nadal imao gotovo dobijen gem i vodio 40:15. Napravio je grešku, da bi mu protivnik potom poslao dva sjajna riterna i izjednačio. Divnim pasing šotom Tim se izborio za brejk šansu, a još lepšim riternom je pretvorio u rezultatsku prednost.
0:6, 6:4, 3:2 – Strašan poen, Nadal spasao brejk loptu
Kao i u prethodnom gemu na servis Nadala, bilo je 40:0, ali je Tim uspeo da se vrati i dođe do izjednačenja, pa potom i brejk lopte. Tada je odigran jedan od najboljih poena na meču – Austrijanac je napadao svom silinom, Rafa se nekako odbranio i iz kontre zabeležio viner bekhendom. Oduševljen je bio i trener Golden Stej Voriorsa Stiv Ker. Tu je prelomio gem i opet došao do vođstva.
0:6, 6:4, 2:2 – Treći počeo kao drugi set
Slična situacija kao iz drugog seta – uvodni gemovi protiču bez problema za servere i još nismo videli ni brejk lopte.
0:6, 6:4, 1:1 – I Tim dobija gem u trećem setu
Uz sitne poteškoće Austrijanac uspeva da izjednači na startu trećeg dela igre.
0:6, 6:4, 1:0 – Nadal dobro počeo treći set
Polako je i ritern Tima slabio, što je dozvoljavalo najboljem teniseru sveta da se češće izvlači na forhend. Sada je dijagonalama kreirao poene i došao do prednosti.
0:6, 6:4 – Nadal novim brejkom do izjednačenja u setovima!
Zadrhtala je ruka Timu u odsudnim trenucima – posle prvog poena je imao dobar napad, ali ga je loš prilazni udarac koštao poena. Tada se uvukla sumnja, napravio je tri neiznuđene greške i Nadal je izjednačio na 1-1 u setovima.
0:6, 5:4 – Ribrejk Tima u finišu drugog seta!
Nije bio siguran osvajač 17 Grend slemova iako je servirao za 1-1 u setovima. Konstantno je jurio prednost Tima u gemu, da bi kod 30:30 napravio veliku grešku forhendom. To je protivnik iskoristio, pročitao servis i divan ritern smestio na liniju za ribrejk.
0:6, 5:3 – Brejk za Nadala!
Prvi pu od početka meča gem Dominika Tima počeo je poenom za protivnika, a kada je servis malo stao, Nadal je imao 0:30. Sjajnim forhendom je odgovorio Austrijanac, ali je onda Rafa pogodio neverovatan pasing šot. Potom je sačekao grešku i stigao na korak do izjednačenja.
0:6, 3:3 – Mnogo neizvesniji set
Iako sada nema brejkova, sve i dalje ide dosta brzo – Timu je očekivano počela da opada preciznost, ali je zadržao visok nivo igre i još nije izgubio poen na drugi servis. "Bik sa Maljorke" je krenuo da ulazi u teren i sada se igra gem za gem.
0:6, 2:2 – Rafa se konsolidovao, serveri sada sigurni
Posle bure na početku meča, Nadal je uhvatio ritam kod servisa i barem u svojim gemovima uspevao da kontroliše dešavanja na terenu. Kada je Tim servirao, nije imao ni promil šanse. Obojica su bila sigurna i u drugom setu je egal.
0:6, 1:0 – Nadal se upisao na semafor!
Pretio je i sada Dominik i udarao je lopticu iz sve snage. Nije želeo da odstupi ni za pedalj, ali je Nadal prišao osnovnoj liniji i bio konkretniji. Uspeo je nekako da probije protivnika i dođe do prvog gema. Ko bi rekao da će to učiniti tek na početku drugog seta.
0:6 – Nestvarno, Tim dobio set sa "nulom" protiv Nadala!
Učinio je austrijski igrač nešto što je malo kome pošlo za rukom u prethodnih 15 godina – sa "nulom" je dobio set protiv Nadala. Španac je osvojio samo sedam poena u prvom delu igre, u poslednjem gemu je statirao gledajući savršene udarce rivala i sve je bilo gotovo za 25 minuta.
0:5 – Još jedan brejk!
Potpuno neverovatnu situaciju gledamo u prethodnih 20 minuta. I treći gem na servis Španca počeo je rezultatom 0:3, najviše zahvaljujući bekhendu rivala. Uspeo je da izjednači, pojavila se nada da će preokrenuti gem u svoju korist, ali su potom sevnula još dva bekhenda za treći vezani brejk.
0:4 – Savršen početak i velika prednost
Nije Nadal imao rešenja za strašne servise protivnika. Dobio je samo jedan poen posle agresivnog napada i smeča, ali je Tim asovima potvrdio i drugi napravljeni brejk.
0:3 – Strašna serija, dupli brejk Tima
Sa druge strane, Nadal je previše defanzivan i omogućio je rivalu da treći gem počne sa 0:30. Dominik je potom napravio dve greške i činilo se da će Rafa da se upiše na semafor, ali je napravio dvostruku servis grešku. Usledila je duga razmena i savršena bekhend dijagonala za dupli brejk.
0:2 – Furiozan početak Austrijanca!
Očigledno je bilo da je Austrijanac koncentrisano ušao u ovaj duel u nameri da on bude taj od kojeg će zavisiti ishod poena. Izgubio je samo jedan u gemu u kojem je servirao i potvrdio stečeni brejk.
0:1 – Brejk Tima na startu meča!
Od prvog udarca Tim je krenuo agresivno i svaku lopticu napadao iz sve snage. Vrlo brzo je došao do 15:40, a onda iskoristio prvu brejk šansu za vođstvo na početku susreta.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: