Federer – Milman 1-3

Australijski teniser Džon Milman napravio je senzaciju i u četvrtom kolu srušio velikog Rodžera Federera posle preokreta! Milman je izgubio prvi set, ali je u nastavku odigrao meč karijere i potpuno zasluženo slavio rezultatom 3:6, 7:6 (9-7), 7:5, 7:6 (7-3).

6:3, 5:7, 6:7 (7-9), 6:7 (3-7)
  Federer   Milman  
  1 : 3  
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 6:7 (3-7) – Kraj! Milman je srušio Federera!
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 6:6 – Novi taj brejk!
Gledaćemo drugi uzastopni taj brejk, bez obzira što je Federer bio blizu da ugrozi protivnika. Opet mu je pala koncentracija i sada će 13. gem odlučivati.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 5:5 – Ritam opao, bez brejka
Posle bure sredinom seta ritam je malo opao, a to je svakako više odgovaralo Milmanu koji je izbegavao bilo kakav problem na svom servisu. Opet smo ušli u dramatičnu završnicu seta.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 4:4 – Hrabri Australijanac dominira
Prosto "pleše" na terenu Džon Milman i velikom borbenošću osvaja svaki poen. Uspeo je još jednom da se vrati i sada je egal u četvrtom setu.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 4:3 – Ribrejk Milmana!
Moglo je da se nasluti da nije Federer spreman da lagano sačuva prednost, a to je bilo jasno posle dva slajsa koja je pogrešio. Od 0:30 se vratio i imao gem loptu, ali onda novi veliki pad i početničke greške. Prvo smeč, pa loš napad, da bi posle nepreciznog forhenda ostao bez prednosti.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 4:2 – Federer pravi brejk u četvrtom setu!
Gotovo ni iz čega je Federer uspeo da dođe do prednosti u četvrtom setu. Posle više od dva sata fantastične igre Milmanu je malo stao servis i napravio je dve greške. Uz dva dobra poena Švajcarca bekhendom to je bilo dovoljno da se napravi prvi brejk.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 2:2 – Slično kao u prethodnom setu
Opet sve ide kao u trećem setu – serveri sigurni u gemovima koje oni počinju i nema ni naznaka brejkovima.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 1:1 – Milman odgovara istom merom
Bez izgubljenog poena uzvraća i Džon. Nije se mnogo igralo u ovom gemu, servisi su bili dovoljni da se izjednači.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8), 1:0 – Federer dobro otvara četvrti set
Vratio se petostruki šampion iz svlačionice i solidno otvorio četvrti set. Opet se opredeljivao za drop šotove i nekako uspeo da povede.
6:3, 5:7, 6:7 (6-8) – Federer na konopcima, Milman dobija taj brejk i vodi 1-2!
Sada je potpuno jasno, Federer je uzdrman, a Milman spreman za senzaciju! Dobro je otvorio 13. gem, ali je Federer agresivnim napadim došao do 3:1. Međutim, ponovo se njegova igra raspala u sekundi i pogubio je sve konce igre. Imao je i set loptu, nije je pretvorio u vođstvo, da bi potom Australijanac bio mnogo hrabriji i zasluženo stigao do preokreta!
6:3, 5:7, 6:6 – Igraće se taj brejk trećeg seta
Tokom čitavog seta mirisalo je na taj brejk i igrači su se potrudili da se to i ostvari. Sačuvali su nerve u važnim trenucima, pa će pobednika ovog dela igre odlučiti dodatni gem.
6:3, 5:7, 5:5 – Federer položio prvi ispit
Ovoga puta nije bilo problema kao u finišu prošlog seta – četiri kvalitetna poena i pritisak je sada na drugoj strani.
6:3, 5:7, 4:5 – Milman igra meč karijere
Ništa ne uspeva Federer da uradi na servis protivnika, a od prvog gema trećeg seta ni da ga ugrozi. Australijanac je u devetom gemu samo servisom dobijao poene i njegov protivnik će servirati da ostane u setu.
6:3, 5:7, 3:4 – Miran treći set
Opet sve ide po planu za igrače koji imaju početni udarac. Po jedan gem na obe strane za najavu drame u finišu.
6:3, 5:7, 2:3 – Bez uzbuđenja u trećem setu
Za razliku od prethodnih setova, treći nije počeo velikim uzbuđenjima i za sada igrači uspevaju da čuvaju svoj servis.
6:3, 5:7, 1:2 – Gemovi idu uz servis
Švajcarac potpuno bez plana, ali nekako uspeva da osvoji svoj prvi gem. Milman to radi mnogo jednostavnije i nema brejka na startu trećeg seta.
6:3, 5:7, 0:1 – Federer ponovo propustio brejk šansu
Posle dva sjajna napada činilo se da se u pauzi Rodžer stabilizovao, ali nije bilo tako. Došao je do brejk lopte koju je propustio greškom iz forhenda, a Milman kao tokom čitavog meča to koristi i dobija gem.
6:3, 5:7 – Milman ukrao set Federeru!
Niko nije očekivao da će se ovo dogoditi, ali Milman je osvojio prvi set. Potpuno se raspala igra Federera posle pretrpljenog brejka i nije mogao apsolutno ništa da pogodi. Unervozio se i grešio, a Australijanac strpljivo čekao svoju šansu. Sačekao je i ugrabio, ukravši set rivalu za 1-1.
6:3, 5:6 – Preokret Milmana u drugom setu
Pre manje od pet minuta mogao je da završi set, ali je Federer sada došao u situaciju da servira za ostanak. Milman lagano dobija sledeći gem i obezbedio je barem taj brejk.
6:3, 5:5 – Federer propustio dve set lopte i pretrpeo brejk
Još jedna potvrda da ne ide sve po planu igrača iz Bazela. Došao je na korak do 2-0 u setovima, imao dve set lopte, ali je usledio novi pad u igri i Milman je vratio brejk u poslednjem trenutku.
6:3, 5:3 – Prednost za Švajcarca u završnici seta
Po jedan lagan gem na obe strane i Federer je blizu da povede 2-0 u setovima.
6:3, 4:2 – Rodžer potvrdio brejk
Maksimalno se Federer trudio da skraćuje poene i to mu je uspevalo, uprkos niskom procentu prvog servisa. Izlazio je na mrežu i smečom potvrdio brejk.
6:3, 3:2 – Federer pravi brejk u drugom setu!
Moglo je da se očekuje da će Federer kazniti rivala zbog propuštenih šansi, ali ih je i on imao mnogo tri brejk lopte je Milman spasao u petom gemu, ali četvrtu nije mogao. Uspeo je Rodžer da mu pročita servis, bude dovoljno agresivan i sačeka grešku za prvi udarac u drugom setu.
6:3, 2:2 – Konačno lagan posao za Rodžera
Očekivano, posle dugih gemova, usledio je jedan ekspresan i ponovo je nerešeno.
6:3, 1:2 – Sada se Milman izvukao
Neverovatne scene gledamo u Njujorku, pa je sada Federer iznerviran počeo da šalje "bombe" forhendom, dok se Milman izuzetno branio. Ipak, morao je da se suoči sa dve brejk šanse, ali je obe spasao hrabrom igrom. Proradila mu je bekhend paralela iako su ga svi otpisali, pa je došao do drugog gema u setu.
6:3, 1:1 – Gem od 15 minuta, Rodžer spasao 7 brejk lopti
Od početka meča je jasno da Federer nije na nivou na kojem je nepobediv i da je poprilično nervozan. Često žuri na mrežu, odigrava nekarakteristične udarce i to ga za sada ne košta. Moglo je, pošto se suočavao sa sedam brejk lopti, ali je prvu spasao nakon neverovatne razmene i ubitačnog forhenda. Ostale je neutralisao servis-volej igrom i forhendima i nekako se iščupao posle gotovo 15 minuta.
6:3, 0:1 – Australijanac parira na početku drugog seta
Stvari se brzo odvijaju na "Artur Ešu" i Milman na početku drugog seta dolazi do gema sa "nulom". Sjajno je servirao, forhendom kontrolisao poene i prvi put poveo.
6:3 – Federer dobio prvi set
Prvi put od uvodnog gema Milman je uspeo da dođe do djusa kada je primao servis, ali najviše zahvaljujući tome što je Federer napravio dve nekarakteristične greške na mreži. Malo se unervozio, to ipak nije bilo dovoljno da mu utiče na servis kojim dobija sledeća dva poena i dobija prvi set – 6:3.
5:2 – Novi siguran gem Švajcarca
Ne igra se mnogo kada Rodžer servira – obično posle početnog udarca ide napad forhendom, ali je Milman sada uspeo da produži poene i greškama rivala dođe do 30:30. Ipak, protiv servisa nije mogao i Federer je na korak do prvog seta.
4:2 – Bez brejka, Federer čuva vođstvo
Uspeo je Australijanac da se konsoliduje, uprkos tome što je protivnik pretio iz gema u gem. Federer je u svom gemu napravio dve duple servis greške, ali ga to nije koštalo i za sada zadržava brejk viška.
3:1 – Milman se upisao posle nove brejk lopte
Činilo se da nas čeka brz završetak seta kada je Federer ponovo krenuo da napada servis i došao do nove brejk šanse. Ipak, izbacio je dva bekhenda u aut i to je Milman iskoristio da se upiše na semafor.
3:0 – Lagano potvrđena prednost
Sigurnim servisima i kratkim poenima Federer lagano materijalizuje stečenu prednost.
2:0 – Federer napravio brejk na startu!
Mučio se Rodžer u prvom gemu na svoj servis, dva puta se okliznuo, a Milman je hrabrom igrom došao do brejk lopte. Ipak, nju je asom neutralisao Švajcarac i došao do gema, a onda vezao četiri izuzetna poena za brejk na startu meča.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: