Đoković – Fučovič 3-1

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Mađara Martona Fučoviča u prvom kolu US Opena sa 3-1, 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 u setovima.

 6:3, 3:6, 6:4, 6:0
  ĐOK   FUČ  
  3 : 1  

Getty images
6:0 KRAJ! Đoković brejkom do drugog kola!
"Crta" po terenu Novak, Fučovič je potpuno pao u igri i nije imao snage da se suprotstavi više od onoga što je već uradio, pa Đoković pravi novi brejk i potpuno razbija mađarskog tenisera.
5:0 - Đoković na gem od prolaska dalje
Sve pogađa Đoković, lagano plasira bekhend za 5:0 i potvrđuje i drugi brejk. Fučovič servira za ostanak u meču.
4:0 - Novi brejk za Đokovića, Fučovič poklonio zicerom
Đoković je sada mogao da čeka grešku rivala koji nema više koncentracije i izbacuje loptice van. Imao je Novak dve brejk prilike, ali Fučovič prvo na mreži, a onda i preciznim forhendom poravnava na 40:40.

Usledila je dupla servis greška za treću brejk šansu Đokovića, a onda je Marton "probušio mrežu" i promašio zicer za dupli brejk Srbina.
3:0 Novak tuče po paraleli i "beži" Fučoviču
Fokusirano je ušao Novak u forhend po paraleli za 30:15, a onda još bolje u bekhend na istoj strani za 40:15, pogodio je sam ćošak terena i imao dve gem lopte. Uspeo je Fučovič da se vrati do 40:40 kada je Đoković raspalio rizičan forhend i onda servisom rešio gem u svoju korist.
2:0 Brejk Đokovića!
Dok Đoković počinje odlično, Fučovič počinje očajno. Dve uzastopne duple servis greške, pa onda greška iz forhenda za brejk lošte Đokovića na 0:40. Novak pravi tri greške i "prodaje" tri šanse, ali je onda dočekao novu omašku Mađara i iskoristio četvrtu brejk loptu.
1:0 Đoković - Lagan gem na startu
Za 180 stepeni se okrenulo stanje stvari na terenu posle drugog seta i polovine trećeg, Đoković sada igra mnogo bolje, Fučovič se muči da vrati lopticu pa posle jedne koja je završila u dnu mreže i jednog odličnog bekhenda Novaka, Srbin bez izgubljenog poena osvaja prvi gem.
Počeo četvrti set
Definitivno!
Đoković i Fučovič na hlađenju
Koriste pauzu od deset minuta, odnosno "heat rule" dvojica igrača zbog vreline pošto je ove godine leto na US Openu jedno od najtoplijih u istoriji.
6:4 - Brejk i set Đokovića! NESTVARAN GEM!
Razmenili su nekoliko slajseva, Fučovič je promenio ritam i na kraju dužu razmenu dobio paralelom za 15:0. Greši Mađar, "šamara" lopticu i Novak ima 30:15 posle dva kkiksa rivala. Strašan poen je odigrao Fučovič nakon toga. Đoković se branio, vraćao šta je mogao, a onda je Marton pogodio viner za 30:30. Defanziva Đokovića, ali oštra lopta tik iznad mreže ide pod noge Fučoviču i Đoković ima set loptu! Šta je sve uspeo da vrati Đoković u poslednjem poenu je teško opisati! Imao je udarce na mreži, smečeve i osvojen poen Fučovič, ali je Novak atomskom odbranom sve vraćao i na kraju primorao protivnika na grešku skupu kao izgubljen set za Fučoviča.
5:4 - Đoković vodi!
Servis + forhend = lep poen za 15:0. Jedna greška Fučoviča, pa onda kik servis i bekhend u suprotnu stranu vraćaju Đokoviću samopouzdanje i prednost u trećem setu.
I Mađar je tražio pomoć lekara
Neposredno pred gem u kom je Srbin napravio brejk Marton je tražio pomoć lekara i izgleda da se ni on ne oseća dobro. Forhendi izlaze i ne ide mu dobro.

Getty images
4:4 - Fučovič mu pomogao, Đoković napravio brejk!
Mnogo sreće za Novaka na riternu jer loptica od mreže posle riterna ide u polje mađarskog igrača za 0:15. Promašuje Fučovič u narednom poenu po paraleli, ali onda izlazi na mrežu i lagano rešava za 15:30. Novi promašaj i dve brejk lopte za Đokovića! Odigrao je odličan poen i iskoristio prvu šansu.

Getty images
4:3 - Đoković solidan, Fučovič agresivan
Fučovič pogađa "marijevski" forhend po paraleli za 15:15, Novak osvaja naredna dva poena, a onaj za 40.15 je bio neverovatan jer je Mađar skoro sve uspevao da vrati. Đoković je na kraju uspeo da osvoji gem i smanji zaostatak.
4:2 - Opet odmiče Marton
Đoković je imao 30:15 dok Fučovič nije odservirao snažno u telo srpskog igrača koji nije mogao da se izmakne i vrati ritern u polje. Usledila je dobra kombinacija Mađara koji forhendom cilja dijagonalu za 40:30, ali onda cilja i mrežu za izjednačenje 40:40. Loš tajming i lopta u mreži, Fučovič ima gem loptu, koju osvaja greškom Novaka.
Toliko je loše??
3:2 - Novak se opet izvukao za smanjenje zaostatka
Marton Fučovič "puca" od samopouzdanja. Imao je 0:30, ali je nekako Novak uspeo da dođe do izjednačenja. Ipak, "munjevitim" forhendima i sjajnim kretanjem po terenu, koje je mnogo bolje od Đokovićevog, došao je do brejk prilike. Na svu sreću, Srbin ju je spasao posle greške protivnika, a onda je posle jedno deset kvalitetnih udaraca došao do gem lopte, koju nije iskoristio. Đoković je ipak podigao nivo tenisa i došao do gema.
3:1 - Laka potvrda brejka za Fučoviča
Veoma lako je potvrdio brejk Fučovič i poveo sa 3:1 u 3. setu. Novak je na ivici ambisa i potrebno mu je da pokaže želju za pobedom. U ovim trenucima postoji samo jedan teniser na terenu, a to nije Srbin.
2:1 - "Crna" serija Novaka se nastavlja, brejk za Mađara
Jako loši udarci Novaka, i dosta malodušnosti. Uglavnom je Đoković grešio u ovom gemu, čak tri puta, i uz jedan munjevit forhend Fučoviča Srbin mu je prepustio brejk i prednost u trećem setu.
1:1 Mađar spasao brejk loptu
Đoković je na 30:30 jedan jako dug poen realizovao u svoju korist i, nakon spasene brejk lopte u prethodnom gemu, došao do svoje. Ipak, dobar je bio servis Fučoviča i zatim i rutinski odrađen poen. U naredna dva poena srpski teniser nije imao šanse, s obzirom da je Marton servirao jako dobro i realizovao brzo preostale poene u gemu.
1:0 Đoković - Preživljava Srbin već na stratu
Uhvatio je Novak kratku dijagonalu i poveo sa 40:30 uprkos činjenici da servis i dalje "ne sluša". Fučovič je dobro napao po paraleli, Đoković je odgovorio kratkom loptom, a Fučovič vinerom za "đus". Izbacuje forhend Đoković van i Fučovič ima brejk šansu, ali asom vraća 40:40.

Getty images
Fučovič je manje grešio
Pet vinera i četrnaest grešaka - to je Đokovićev saldo u drugom setu.

Osam vinera, devet grešaka imao je Fučovič pa nije morao da odigra spektakularno da bi uspeo da meč vrati na početak.
Zabrinuti navijači
6:3 Fučovič izjednačio u setovima!
Promašio je bekhend iz skoka Fučovič, ali pogađa dva dobra prva servisa i njima stiže do set lopte 40:30. Novak izbacuje iz bekhenda lopticu u aut i Fučovič ga osvaja za 1-1.
Titule su važne
5:3 - Đoković pokazuje napredak
Odličan gem za Novaka koji dobrim servisima i jednom očišćenom linijom ubedljivo osvaja gem za nadu da može do preokreta u ovom setu.
Da, i reket je platio ceh...
5:2 - Marton potvrđuje brejk
Dobar i dubok slajs Đokovića za 30:40, ali onda perfektan bekhend po praraleli u skoku i poen za potvrdu brejka Martona Fučoviča.
Traži Novak pomoć doktora
Signalizirao je srpski igrač sudiji Džonu Blomu da na sledećoj promeni strana uđe lekar da mu pomogne.
Više greši Novak
Čak 21 neiznuđenu grešku je napravio Đoković, a njegov protivnik 14. Ne oseća se dobro na terenu i to se vidi.
4:2 Fučovič - Prvi brejk za Mađara!
Odličan servis Novaka posle izgubljenog poena za 15:15, pa po jedna greška za 30:30 i novim promašajem daje prvu brejk šansu Fučoviču. Osvaja Srbin naredni poen servisom za 40:40, ali izbacuje loptice van i Fučovič pravi brejk.

Getty images
3:2 Fučovič - Novak slomio reket
Provereni recept i kvalitetan servis za 15:0 Fučoviča, posle čega je umalo pogodio na mreži polu-volej iza leđa. Umesto toga poen je pripao Novaku, a Fučovič je zakasnio na bekhend i Đoković ima 15:30. Fučovič pogađa forhend za 30:30, a onda uz malo sreće i pomoć mreže osvaja gem Mađar, a Novak lomi reket.

Getty images
2:2 - Obojica čuvaju servise
Strašan ritern Fučoviča dao mu je inicijativu u poenu koji osvaja na startu gema. Novak osvaja naredna dva i ima gem loptu na 40:30 koju koristi.
2:1 Fučovič čuva prednost
Đoković ne uspeva da napravi rani brejk kao u prvom setu, a Fučovič se dobrim servisom brani od dubokih loptica srpskog tenisera i osvaja gem as udarcem.
1:1 - Novak siguran na svom servisu
Dva odlična poena Đokovića i onda lukav pokušaj skraćene loptice na mreži koji ne prolazi donose mu 30:15. Kraća razmena, Fučovič pogađa mrežu za 40:15 u korist Srbina. Novak gađa duboko u narednom poenu, sudija iz stolice kaže "aut" i Novak ne traži čelendž, jer u narednom poenu pogađa as iz drugog servisa za siguran gem.
1:0 Fučovič - Osvaja Mađar prvi gem u drugom setu
Greška iz forhenda Novaka za 15:15, iako je imao sasvim dobru situaciju da uzme inicijativu. Nova greška i novi poen za Fučoviča koji vodi 30:15. Nije dozvolio Mađar brejk priliku Đokoviću pa uzima prvi gem
Drugi set!
Prvi servira mađarski teniser.
6:3 Đoković osvaja set!
Peti poen zaredom osvaja Mađar računajući i prethodni gem, a Novaku pomaže mreža od koje se loptica odbija u aut za 15:30 u korist Đokovićevog protivnika.Fučovič je imao veliku šansu da uzme poen za dve brejk lopte, pogodio je mrežu, a onda ga je Novak u narednom poenu fantastično pročitao i iz defanzive osvojio poen za set loptu. Sjajnim drop šotom ju je sprečio Fučovič i vratio 40:40. Posle 38 minuta Srbin uspeva da osvoji prvi set dobrim izlaskom na mrežu.
5:3 Novak - Mađar se još ne predaje
Odličan ritern Đokovića na 15:15, ali neobjašnjivo loš slajs za 30:15 na servisu Mađara koji servisom namešta dijagonalu i pogađa za 40:15, nakon čega uspeva da osvoji gem.
5:2 Novaku treba još jedan gem..
Dobar napad Đokovića za 40:15, Fučovič uglavnom ima poteškoća sa dubokim loptama našeg tenisera pa posle solidnog servisa blizu "T" linije Novak dolazi na korak od osvajaja prvog seta.
4:2 Đoković - Fučovič smanjuuje
Fučovič pokazuje koliko mu je bitan prvi servis, osvaja tri poena posle jakog servisa, ali Novak u ovom gemu ne čita njegove servise kako ume, pa uspeva da osvoji poen za 40:15 kada je Mađar na mreži promašio. Novak je potom počistio liniju za 40:30, ali mađarski teniser uspeva da smanji zaostatak.
4:1 Đoković vraća tri gema prednosti
Kasni Novak na forhend Fučovič ima 15:15, ali potom Đoković odigrava dva dobra poena, a onda servis vinerom vraća prednost od tri gema i pokazuje da će do kraja seta održati nivo igre koji mu je dovoljan da sačuva osvojeni brejk.
3:1 Fučovič smanjuje zaostatak
Marton Fučovič se upisuje na semafor posle tri dobra servisa i jedne greške Đokovića i osvaja svoj prvi gem u meču.
3:0 Đoković - Fučovič pokazao da nije za šalu...
Dva dobra poena, jedan viner i Đoković sigurnim koracima povećava poenterski saldo na 40:0. Paralelom posle kraće lopte Fučovič smanjuje na 40:15. Strašan forhend Novaka i još bolji pasing Martona obezbeđuju mu poen jer je Đoković mogao samo da vrati lopticu na zicer Mađaru posle pasinga za 40:30. Osvaja i treći poen Fučovič posle dobrog riterna za izjednačenje. Srbin se konsolidovao i uspeo da potvri brejk nakon toga.
12:3 u poenima
Odnos poena u prvih nekoliko gemova pokazuje da je srpski igrač daleko bolje ušao u meč.
2:0 Brejk za Novaka!
Novak forsira forhend rivala i tera ga na grešku, a onda pametnim istrčavanjem na mrežu vrši pritisak, Fučovič pogađa mrežu za 30:30. Usledio je sjajan servis Fučoviča, a onda i aut za prvo izjednačenje 40:40. Dijagonala, otvoren teren i viner na mreži za prvu brejk loptu, koju Novak koristi greškom rivala.
1:0 Odličan start Đokovića
Siguran servis na startu, Đoković lako osvaja tri poena iz servisa, a onda vinerom rešava prvi gem u svoju korist sa nulom.
Počelo je!
Novak prvi na servisu

Možda vas zanima

Podeli: