Nova vest
Tenis

Utorak, 31.08.2010.

02:07

Ivanovićeva sigurna sa Makarovom

Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo pobedom nad Ruskinjom Jekaterinom Makarovom, 6:3, 6:2. Meč je trajao sat i 11 minuta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj rundi sastaće sa Kineskinjom Đi Ženg.

Do šestog gema prvog seta teniserke su osvajale gemove u kojima su servirale da bi prvi 'brejk' na meču napravila Ivanovićeva.

Posle oduzimanja servisa protivnici i vođstva od 4:2 nekada prva teniserka sveta brzo je stigla do još jednog gema a sledeći servis-gem iskoristila je da osvoji i set. Trajao je 32 minuta.

Do sledećeg brejka Ana je stigla na početku drugog seta. Pri vođstvu od 2:1 nešto lošije je servirala ali nije dozvolila protivnici da izjednači. Posle četiri izjednačenja u četvrtom gemu drugog seta i propuštene prilike Makarova je 'pala' a Ivanovićeva uskoro stigla do 5:1.

Ruskinja je uspela da osvoji i peti gem u meču ali je Ana Ivanović brzo došla do tri meč lopte i prvu iskoristila za plasman u drugu rundu takmičenja.

Naša teniserka igrala je znatno bolje, imala više 'vinera' (27-9), bolji prvi servis i bolji proecenat osvojenih poena posle ubačenog servisa i manje neiznuđenih grešaka (20-22).

Ana je iskoristila tri od devet prilika za 'brejk', Ruskinja nije imala nijednu a Ivanovićeva je bila odlična na mreži. Izašla je 16 puta i 13 puta osvojila poen.

Sledeća protivnica Ani Ivanović biće Kineskinja Đi Ženg koja je u prvom kolu bila bolja od Švajcarkinje Bačinski, 7:6, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve