Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.08.2010.

22:27

Rodik, Davidenko i Čilić lagano prošli

Šesti nosilac na turniru Nikolaj Davidenko, deveti Endi Rodik i jedanaesti Marin Čilić ostvarili su pobede prvog dana igre posle po tri odigrana seta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rus Davidenko je Amerikanca Majkla Rasela savladao posle skoro dva i po časa igre, a drugi set, u kojem je Rasel uzeo samo jedan gem trajao je čak 52 minuta. Na kraju je bilo 6:4, 6:1, 6:3 za ruskog tenisera koji je deseti put učesnik turnira na kojem je dva puta (2006. i 2007. godine) bio polufinalista.

Amerikanac Rodik je bio još ubedljiviji protiv Stefona Robera iz Francuske, meč u kojem je šampion iz 2003. godine slavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:2 trajao je sat i 42 minuta. Ljubimac njujorške publike nije servirao kako ume (samo osam as udaraca) ali je sve vreme bilo jasno da se pitanje pobednika neće postaviti do poslednjeg poena.

Hrvat Čilić je pobedio Ukrajinca Ilju Marčenka posle dva časa i osam minuta na terenu. Bilo je 7:5, 6:3, 6:1, a koliko je Ukrajinac bio nervozniji pokazuje 14 dvostrukih servis grešaka i ukupno 48% prvog servisa.

Rodik će u drugom kolu igrati sa Jankom Tipsarevićem koji je eliminisao Rohusa, a Davidenko će se sastati sa Rišarom Gaskeom iz Francuske koji je pobedio Nemca Simona Grojla, 6:3, 6:4, 6:2.

Čilićev protivnik je Kei Nišikori kome je Kazahstanac Koroljev predao meč pri vođstvu Japanca od 7:6, 5:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve