Huan Monako

Huan Monako je protivnik Novaka Đokovića u osmini finala US opena. Argentinac tekuću sezonu može smatrati najuspešnijom u karijeri, pošto je trijumfovao na 3 turnira i ostvario rekordni rang – 23. mesto. Ipak, to ne bi trebalo preterano da zabrine našeg tenisera, zato što su sve tri titule izvojevane na šljaci i opšte je poznato da se 23-godišnjak znatno slabije snalazi na brzim podlogama. Plasmanom u četvrto kolo Monako je napravio najbolji rezultat na njujorškom Gren Slemu, a u dosadašnja dva učešća ispadao je već na startu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2007.

04:40

Default images

Profesionalno je počeo da se bavi tenisom 2002. godine, a te i naredne sezone učestvovao je isključivo na ITF turnirima i osvojio tri 'fjučersa' u Južnoj Americi.

Prvi put se plasirao u 100 najboljih 2004. godine, a već na startu sezone došao je do trofeja na 'čelindžeru' u Sao Paolu (50.000 dolara). Debi na ATP turu imao je u Buenos Airesu i tada je sa 'vajld-kartom' stigao do četvrtfinala, eliminisavši Nikolasa Lapentija i Huana Čelu. Značajne rezultate zabeležio je u Sopotu i Palermu, kada je dogurao do polufinala, a u Bastadu je došao do najboljih 8. Tokom sezone je pobedio neke vrlo kvalitetne tenisere, poput Masua, Verdaska, Davida Ferera...

Sledeće sezone je prvi put igrao ATP finale, u Kazablanci je pobedio Sangvinetija, Majera, Simona i Ziba, ali je u finalu poražen od Marijana Puerte. Igrao je i četvrtfinale u Ho-Ši Minu, ali su za ozbiljniji progres bili potrebni dobri rezultati u kontinuitetu.

Prošle godine je dva puta dolazio do polufinala, u Košti de Saupeu i Štutgartu, a uz to je zabeležio i (tada) najbolji rezultat na Gren slem takmičenjima – treće kolo Rolan Garosa.

Ove sezone je trijumfovao u Buenos Airesu, Pertšahu i Kicbilu i ostvario još nekoliko solidnih rezultata. Na turnirima Masters serije nikada nije prošao dalje od treće runde i, ukoliko sledeće godine ne probije barijeru igranja na velikim turnirima, pad niz lestvicu biće neminovan i Monako će ostati upamćen kao jedan od mnogobrojnih prosečnih tenisera.

U karijeri je ostvario prihod od 1.314.000 dolara, dobre pratije pruža isključivo na šljaci, dovoljno je reći da mu je skor na betonu ove i prošle godine bio 8-14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: