Olga Govorcova

Olga Govorcova je protivnica Jelene Janković u drugom kolu US opena. Beloruskinja je 23. avgusta napunila 19 godina, a trenutno se nalazi na 65. mestu WTA liste, što je njen najbolji rejting u karijeri. Tenisom je počela da se bavi u 6. godini, a idol joj je bila Dženifer Kaprijati. Bila je 8. juniorka sveta, a najveći uspeh u mlađim kategorijama ostvarila je pobedom na U-14 Oranž Boulu.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 27.08.2007.

22:56

Default images

U karijeri je osvojila dva 'čelindžera', oba ove godine, a dogurala je do četvrfinala u Sinsinatiju (175.000 dolara) i Stenfordu. Govorcova je u velikom usponu, godinu je krenula na 'fjučersu' u Tampi sa 334. mesta, ali je sjajnim igrama obezbedila proboj u prvih 100 i više.

U 2006. godini je samo jednom uspela da se probije u glavni žreb nekog WTA turnira, ali je u Taškentu poklekla već na prvom stepeniku, bolja je bila Anastasija Rodionova. Nije beležila vrhunske rezultate ni na turnirima iz ITF kategorije, jedino iole vredno pomena je četvrtfinale 'čelindžera' u Las Vegasu (75.000 dolara).

Jedini Gren slem turnir na kom je učestvovala bio je ovogodišnji Vimbldon, kada je u prvom kolu pobedila Gretu Arn sa 6:7, 7:6, 6:1, a u drugom poražena od buduće finalistkinje Marion Bartoli – 7:5, 6:2. U karijeri je zaradila 90 hiljada dolara, a najveću pobedu u karijeri zabeležila je u Stenfordu, kada je eliminisala Šahar Per sa 4:6, 7:5, 6:2.

Najviše voli da igra na tvrdoj podlozi i na šljaci, a zanimljivo je da i forhend i bekhend igra obema rukama. Iako je prilično visoka (182 cm), ne izlazi mnogo na mrežu, uglavnom gradi poen sa osnovne linije. Kao najjače oružje izdvaja bekhend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: