Srpski četverac

Power Serbs hit US Open! Ovo je naslov New York Observera od utorka posvećen našim teniserima, od kojih američki komenatori očekuju da će u naredne dve nedelje na terenima Flašing medouza imati sjajne rezultate.

Izvor: B92

Nedelja, 26.08.2007.

23:58

Default images

Iako je od srpske četvorke trenutno najslabije rangiran, imidž Janka Tipsarevića zaslužuje da baš od njega počnem.

Tipsi, kako su ga za vreme Vimbldona prozvali britanski mediji, privukao je pažnju ne samo time što je tri puta zaredom na engleskoj travi pobedio u maratonskim mečevima od po pet setova, nego i svojim brojnim tetovažama i pirsinzima. Tipsi ima minđuše na obrvi i bradi, a tatoo crteže i tribale na nekoliko mesta po telu. Konzervativni Englezi najviše su pričali o citatu iz Idiota, F.M. Dostojevski, „Lepota će spasiti svet“ koji je na japanskom jeziku ispisan na desnoj ruci. Na levom ramenu ima istetoviran svoj horoskopski znak – Tipsi je rak! Pored minđuša od nakita nosi i ogrlice, narukvice, voli i prstenje. Eksperimentisao je i sa bojom kose kada je imao blajhane pramenove. Obožava Dostojevskog, Ničea i Getea. Pored tenisa velika ljubav mu je muzika. Tipsi sluša haus i želeo bi da bude DJ. Nekoliko puta je poštao muziku u malim beogradskim klubovima, a voleo bi da oseti kako je to kada se ploče vrte pred pet ili deset hiljada ljudi.

Stilom koji je očito snažan deo ne samo teniske igre nego i karaktera odiše najbolji reket Srbije Novak Đoković. Njegovu eleganciju i šarm na terenu, prepoznali su i organizatori fashion weeka u Montrelu, baš u vreme turnira koji je Đoković i osvojio, pobedom nad brojem 1 Rožeom Federerom sa 2:1. Đoković se već na prethodna dva Gren Slema pokazao kao sjajan šoumen. Pevao je karaoke na Rolan Garosu, a u pauzama zbog dosadne kiše na Vimbldonu igrače je zabavljao imitirajući svoje kolege. Uoči početka Mastersa u Montrealu učestvovao je na modnoj reviji zajedno sa još dvadesetak tenisera, prodefilovao modnom pistom u društvu profesionalnih manekenki u modelima kreatora Iv-Žana Lakasa.

Novak je bio obučen kao Džon Travolta u filmu ’’Groznica subotnje večeri’’, a na kraju revije je, zajedno s italijanskim igračem Adrijanom Bjazelom, po modnoj pisti prošetao samo u donjem vešu. Na reviji su se kao modeli pojavili i Nenad Zimonjić, Džejms Blejk kao i Džejmi Marej, britanski teniser koji se navodno udvarao Jeleni Janković.
Džejmi i JJ zajedno su osvojili Vimbldon u mix dublu, a mladi Englez je ped turnir insistirao da mu Jelena bude partnerka. Najbolja srpska teniserka obožava modu, reklamira kožne modele domaće Mone, a ima i sopstvenu modnu liniju. Ipak kaže da je osmeh njen najskuplji model. Reklamira garderobu i kupaće kostime. Kako su teniserke sve češće i trendi zvezde, Jelena Janković se uvek trudi da na terenu izgleda lepo. Njenoj vitkoj figuri i odličnim proporcijama svaka teniska haljina i suknjica dobro stoje. Na terenu ima prirodnu šminku, malo maskare i rumenila (teniserke inače poslednjih godina na mečeve dolaze sa light make up-om), nokti su uvek nalakirani, obično u crvenoj boji. Takav look zapazila je i pevačica Grejs Džons. Tamnoputa Britanka je letos na jednom partiju prišla JJ, pohvalila njenu igru, ali i stav i imidž kojim pleni na teniskom terenu. Jelena voli muziku, sluša i domaće stvari, najviše voli film “Titanik”, a omiljeni glumac joj je Robert de Niro.

Na pomenutoj naslovnoj strani NY Observera osvanula je Ana Ivanović. U više anketa proglašavana je za jednu od najlepših teniserki, a takvo mišljenje ima i američki komentator očaran njenim bademastim očima, tamnim tenom i svežim izgledom. Ana je izašla i u novom izdanju američkog Vogue časopisa. Naslov opširnog teksta je “Moćna Afrodita”. Opisuju je kao skromnu i nenametljivu, šarmantu i prijatnu devojku. Ana voli da nosi farmerke. Tokom boravka u NY planira da ih kupi u američkoj kežual i džins kompaniji Aberkrombi and Fič. Kaže da joj njihove farmerke najbolje stoje. Voli sudoku, filmove i muziku, letos je bila na Vembliju na koncertu posvećenom Lejdi Dajani. Reklamira vodu Akva viva. Ana Ivanović ima veliki broj fanova koji je vole zbog tenisa, kao i fizičkog izgleda. Nadaju se da neće postati nova Kurnjikova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: