Nova vest
Košarka

Petak, 27.08.2010.

15:44

Memi Bečirovič - može li on doneti medalju?

Slovenija je u Poljskoj bila tak blizu medalje na EP, ali su se isprečile Srbija i Grčka. Selekciju je već u decembru preuzeo Memi Bečirovič napustivši mesto trenera Ostendea. Ipak, njegov zadatak biće znatno teži da “Deželi” donese prvo odličje u istoriji, jer neće moći da računa na Lorbeka, Smodiša i Udriha koji je zbog njega otišao.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Karijeru je počeo 1997. godine i od tada predvodio deset različitih ekipa (Helios, Azovmašm i Olimpija su najpoznatiji). Jedan od njegovih aduta je što odlično poznaje svoje igrače jer je sa većinom njih radio u timu iz Ljubljane. Sa Olimpijom je bio šampion Slovenije 2008, a sa Azovmašom Ukrajine 2009. godine.

Dosta iskustva stekao je u radu sa mladim selekcijama Slovenije. Prvih šest godina svoje trenerske karijere proveo je u radu sa U18 i U20 selekcijama. Tokom 2001. bio je asistent Borisu Zrinskom upravo u Turskoj na EP na kojem je Slovenija bila pretposlednja.

Ovo će mu, dakle, biti prvo samostalno takmičenje na mestu slektora prvog tima Slovenije čiji je član i njegov sin Sani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve