Pratite na B92.net: Srbija jako kreće prvog dana u Tokiju – Pohodi na zlato i "paklen" raspored

Subota je zvanično prvi dan takmičenja od otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

MS
Podeli
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

I Srbi će odmah na borilišta u velikom broju, na čelu sa prvim teniserom Novakom Đokovićem. Nastup sprskih sportista možete pratiti putem našeg portala B92.net.

Đoković će igrati protiv Uga Delijena u meču koji neće početi pre devet sati, kao četvrti po redu na centralnom terenu u Tokiju.

Međutim, do Novaka boje naše zastave braniće još veslači, strelci, stonoteniseri, tekvondisti, džudisti, basketbaši i drugi teniseri.

Prva će na stazu i to na vodi Jovana Arsić, sat i po iza ponoći po našem vremenu, a za njom nešto kasnije naš dvojac bez kormilaca Miloš Vasić - Martin Mačković, od kojih se mnogo očekuje (3.20).

Takođe, i strelci će u pola 2 da pucaju, počevši od Andree Arsović i Sanje Vukašinović u disciplini vazdušna puška, dok će njihov kolega Damir Mikec u zoru da gađa iz vazdušnog pištolja (šest sati).

Stonoteniseri Pete Žolt i Dimitrije Levajac su zakazali termin u dva sata, a sat kasnije po zlato kreće tekvondiskinja Tijana Bogdanović (kategorija do 48kg).

Bogdanovićeva je na prošlim osvojila srebro, ali sada napada najsjajnije odličje..

Oko četiri sata će džudiskinja Milica Nikolić (do 48kg), koja takođe ima visoke ambicije, a pola sata iza nje će basketaši na teren.

Ekipa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, sa izmenama Markom Savićem i Stefanom Kojićem, stigla je u Japan da se okiti zlatnom medaljom i videćemo hoće li to uspeti.

Tu su i naše nade iz tenisa – Miomir Kecmanović (igra u sedam sati protiv Kamila Majšaka), Nina Stojanović (protiv Nao Hibino u 4.00) i Ivana Jorović sa Aleksnrom Krunić (dubl oko 10 sati protiv Džaksuan Jang - Jifran Ksu).

Na kraju i plivači će u bazen oko podneva – Anja Crevar na 400 metara mešovito i Čaba Silađi na 100 metara prsno.

Uzbudljiv dan za Srbe na startu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.