Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 25.07.2021.

18:25

"Pobedili smo SAD, ali mogli bismo da izgubimo naredne dve i odemo kući"

Košarkaški Francuske savladali su SAD na startu takmičenja u Tokiju, a jedan od glavnih protagonista bio je Evan Furnije.

Izvor:

Autor:

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Član Boston Seltiksa bio je najefikasniji sa 28 poena.

"Ovde imam drugačiju ulogu u odnosu na NBA, tim želi da ja postižem poene. Moram da budem agresivniji. U Bostonu igram sa Tejtumom i Braunom pa imam drugačiju ulogu. Mi koji igramo u Americi moramo da pokažemo ostalima kako da igraju protiv ovih momaka. Moramo da im pokažemo da se nećemo povući. Bolji su kao individualci, ali ih možemo savladati kao tim", izjavio je Furnije.

Francuzi su slavili protiv selekcije SAD u četvrtfinalu Svetskog Prvenstva u Kini, ali, za razliku od tada, nije bilo velike proslave.

"Razlika je u tome što je ovo samo grupna faza. Dobili smo jednu, ali bismo mogli da izgubimo naredne dve utakmice i odemo kući", objasnio je Furnije.

Francuska u narednom kolu igra protiv Češke, dok SAD igraju protiv Irana.

Podsetimo, plasman u četvrtfinale osiguraće po dve najbolje selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve