Nova vest
Tenis

Subota, 04.02.2023.

11:00

"Ispravite internet" – Đoković još uvek nije najbolji VIDEO

Bili Džin King, živa legenda tenisa, pokrenula je inicijativu "Ispravite internet".

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/Juanjo Martin

Novak Đoković je nedavno osvojio 10. titulu Australijan opena i 22. Grend slem u karijeri što ga ponovo vraća na prvo mesto ATP liste.

Štefi Graf je 377 nedelja bila prva na WTA listi, dok je Novak Đoković na ATP listi prvi 375 nedelja i veruje se da će uskoro i ovaj rekord biti srušen.

Nekadašnja američka teniserka Bili Džin King pokrenula je inicijativu "Ispravite internet" sa ciljem da se isprave nepravde i da se tačnijim informacijama i boljim izveštavanjem ženski sport dovede u jednaku poziciju kao i muški.

"Ispravite internet je globalna inicijativa napravljena da ispravi greške prema ženskom sportu i te rekord učini vidljivijim. Kada ukucamo na internetu teniser koji je najduže bio svetski broj 1, rezultat će reći Novak Đoković, ali je to zapravo Štefi Graf. Novak će uskoro i biti najbolji, ali dajte Štef ono što zaslužuje"
, rekla je Bili Džin King.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d