Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.10.2022.

18:15

Kirjos: Potreban mi je novac

Nik Kirjos ove nedelje na turniru u Tokiju igra u obe konkurencije, u singlu i dublu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos: Potreban mi je novac
Foto: Profimedia

Mnogima nije jasno zašto se teniser iz Kanbere ne fokusira isključivo na mečeve u singlu, ali on je konačno otkrio o čemu se radi.

Nik je u tri seta bio bolji od Poljaka Kamila Majhšaka, 3:6, 6:2, 6:2 i u četvrtfinalu ga očekuje duel sa Tejlorom Fricom.

U dublu, Nik je pobedio u tandemu sa Tanasijem Kokinakisom, špance Pedra Martinesa i Bernebae Zapatu Miraljasa, 7:5, 6:4 i tako stigao do polufinala, a Australijance okekuje okršaj sa Makenzijem Mekdonaldom i Marselom Melom.

Kada su ga pitali zašto igra i dubl, Nik je objasnio.

"Tenis je užasno stresan u singlu, uvek pokušavate da se držite najbolje što možete, na terenu ste nekad i tri sata i sve je tako ozbiljno i iscrpljujuće. Igranje u dublu sa Tanasijem donosi taj element zabave. Istovremeno, to mi je i posao, potreban mi je novac, zato igram u obe konkurencije", poručio je Kirjos.

Kada je reč o meču u singlu, bio je zadovoljan.

"Pred kraj meča igrao sam sjajno, prosto sam zaboravio koliko je brz ovaj teren i koliko dobro može da ser igra na njemu. Počeo sam da igram agresivnije, na pravi način, prestao sam samo da vraćam lopticu, tražio sam vinere iz svih pozicija", zaključio je Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve