Novak: Nadam se da ću igrati u Torinu

Novak Đoković želi da sezonu završi na najbolji mogući način.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Novak: To što smo Vašek i ja prijatelji teralo nas je još više na pobedu

* Đoković eliminisao prijatelja za polufinale

* Đoković: Čuo sam to

Nije se mnogo naigrao bivši broj jedan ove godine iz poznatih razloga, ali ako ništa drugo, u prilici je da udari pečat u finišu sezone.

Posle turnira u Tel Avivu, gde od 18.30 igra protiv Romana Safiulina u polufinalu, Novak ide u Astanu, a glavni cilj mu je svakako da se plasira na ATP Tur finale u Torinu.

"Pominjao sam i ranije šta su mi važne stvari, četiri slema, nastupi za zemlju i turniri Serije ATP 1.000. Naravno, tu je i ATP Tur finale. Grend slem sezona je gotova, ali tu je Torino za koji se još nisam kvalifikovao. Nadam se da ću uspeti. Ima mnogo turnira u teniskom svetu, svake nedelje nekoliko raznih kategorija. Istovremeno, ja sam u toj fazi karijere da mogu da biram gde ću igrati, tako da je to slučaj sada češće nego što je bilo pre", priznaje Novak.

Otuda su otvorene sve mogućnosti što se tiče planiranja takmičenja na kojima će nastupati.

"Igram neke turnire koji obično nisu bili u mom kalendaru. Dakle, moj raspored nije kao u prethodnih 20 godina, fleksibilniji je, zato sam u Izraelu, potom idem u Kazahstan i videću šta ću igrati posle. U rasporedu su mi Bersi i Torino, ali sve zavisi od toga kako se osećam, od reakcija tela posle igranja ove i naredne nedelje. Tada ću sesti za sto sa svojim timom i napraviti plan za ostatak sezone", poručio je Đoković.

U Tel Avivu, novinari su ga pitali i o njegovim religijskim uverenjima, ali nije želeo da ide previše u tu temu.

"Nadam se da razumete da ne bih voleo da mnogo pričam o tome, jer to zadire u intimu i privatan život, ali odgojen sam kao pravoslavac, dakle u pravoslavnoj veri, ali ne ograničavam se time. Smatram sebe kao osobu otvorenog uma i srca, nekog ko poštuje i prihvata sve religije, znanja koje ljudi imaju širom sveta, koja obogaćuju život mene i moje porodice i držim se toga", zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.