Nova vest
Tenis 2

4.5.2024.

19:23

Trener Kaspera Ruda: Nije lako igrati sa Rafom i Novakom

Kasper Rud se ovog proleća ponovo vratio među deset najboljih igrača sveta, ali se time neće zadovoljiti.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Norvežanin, koji je osvojio ove sezone pehar u Barseloni, posebno voli da igra na šljaci i biće jedan od favorita i na Mastersu u Rimu i Rolan Garosu.

Njegov trener Pedro Klar, koji je prvi saradnik Kristijanovog oca Kristijana u timu norveškog igrača, kaže da je želja šestog igrača planete da ode korak dalje na četiri najveća turnira.

Rud je do sada gubio u finalima Rolan Garosa, od Nadala 2022. i Novaka Đokovića 2023. godine, te na US Openu 2022. od Karlosa Alkarasa.

Uz nekoliko poraza u mečevima za titulu na mastersima, to je bilo svakako teško progutati, ali Klar kaže da je Kasper nešto naučio iz svih tih poraza.

"Titula u Barseloni bi mogla da mu pomogne da se reši tog tereta. Na kraju, igrati protiv Nadala, Đokovića i Alkarasa nije lako...Da li je tenis bio nekorektan prema Kasperu? Ne mislim tako. Ako pobediš, to je zato što si to zaslužio, isto kao i kad izgubiš, jer nisi radio prave stvari na terenu ili jer je protivnik bio bolji. Tako da ne mislim da je tenis bio nefer prema Kasperu. Sada je njegov red da pobeđuje, što više to bolje, videćemo da li će se ta dinamika na grend slemovima promeniti", zaključio je Klar.  

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu