Nova vest
Tenis

Utorak, 16.08.2022.

08:55

Došla kod Ruskinja sa ukrajinskom zastavom, pa je izbacili; Rotenberg: Uvek ima srpskih zastava

Na turniru u Sinsinatiju dogodila se nemila scena prouzrokovana odnosom Rusije i Ukrajine.

Izvor: LN

Autor: LN

Default images

Američki novinar Ben Rotenberg je preneo detalje manjeg incidenta iz Sinsinatija koji se dogodio zbog ruskih teniserki i ukrajinske zastave, a usput je pomenuo i Srbiju.

Sve se desilo u duelu između Anastasje Potapove i Ane Kalinske, dve Ruskinje.

Jedna teniserka koju Rotenberg nije želeo da imenuje se u jednom trenutku meča požalila na nekog u publici, a u pitanju je bila izvesna Lola, navijačica koja je na meč došla sa ukrajinskom zastavom.

Lola živi blizu teniskog kompleksa u Sinsinatiju i na turnir dolazi godinama, a uz veliku ukrajinsku zastavu nosila je i ukrajinski ukrasni buket na glavi.

Nakon žalbe Ruskinje na Lolu i njenu zastavu, glavni sudija meča Morgan Lara joj je prišla i rekla joj "da nije baš lepo" da tu sedi sa tom zastavom.

"Nije baš ni lepo izvršiti invaziju na drugu zemlju", odbrusila joj je navijačica.

Čovek iz obezbeđenja je ubrzo prišao Loli i rekao joj da mora da napusti teren ili će u suprotnom pozvati policiju.

Drugi navijači blizu Terena 8 su ubrzo pritrčali u pomoć Loli, jer, kako su naveli, ona nije radila ništa loše i nikoga nije uznemiravala, već je mirno sedela ogrnuta zastavom u "zemlji slobodnih".

Obezbeđenje to nije zanimalo i izveli su je izvan kompleksa, rekli joj da zastavu ostavi u kolima, a onda joj dopustili da se vrati među terene i radi šta joj se prohte.

Kao razlog ovakve odluke organizatori i obezbeđenje nisu naveli nikakve osetljive međunarodne odnose, niti Rusiju i Ukrajinu, već to što je Lolina zastava prema pravilima bila daleko veća od dozvoljene.

U pravilniku piše da zastave koje navijači donose mogu da budu najviše 18x18 inča, a da je njena bila jasno veća, dok je Rotenberg naveo da to definitivno nije bio razlog zbog koga se iko žalio.

"Svi koji su ikada bili u Sinsiju znaju da su slične zastave stalno izložene na stadionima, najčešće srpske i američke zastave. Ovo nije pravilo koje se iole regularno poštovalo", objasnio je američki novinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d