Nova vest
Tenis

Sreda, 22.06.2022.

14:52

Otkrivena pozadina Lukine sudbine: "Ne bi preživeo da je krvario još četiri minuta"

Mladi srpski teniser Luka Stojanović upucan je u Sjedinjenim Američkim Državama, kada mu se život okrenuo naopačke.

Izvor: LN

Autor: LN

Default images

U međuvremenu je pokrenuta akcija pomoći 21-godišnjem srpskom teniseru, koju su podržali mnogi.

Na sajtu "gofundme" objavljeno je i šta se tačno desilo 21-godišnjem Srbinu, što vam prenosimo u celosti:

"13. maja 2022. Lukin život je imao neočekivani okret. Po dolasku kući te večeri, delovalo mu je da nešto nije u redu sa automobilom, pa je, normalno, prišao prednjem delu auta kako bi video šta je problem. Kada je ustao, mladi čovek je sedeo u njegovom automobilu.

Nažalost, taj mladi čovek je imao pištolj i krenuo je da beži, ali je usput upucao Luku u kuk. Metak ga je pogodio u butnu arteriju – glavnu arteriju koja ide od srca. Zbog adrenalina koji se podigao zbog povrede koja ga je dovela u životnu opasnost, Luka je uspeo da uđe u kuću po peškir, pa je pozvao i policiju dok mu je noga krvarila.

Na sreću, policajac je bio u blizini, pronašao je Luku posle nekoliko minuta i uspeo je da mu spasi život. Doktor je kasnije rekao da Luka ne bi preživeo da je krvario još četiri minuta.


* Upucan srpski teniser u SAD – pokrenuta akcija pomoći, donirao i Đoković?

Zbog ove povrede Luka je podvrgnut nekoliko operacija i transfuzija krvi. U bolnici je bio dve nedelje, pa se oporavljao još nedelju dana. Iako mu je dozvoljeno da se vrati u svoj stan, nastavlja da ide na rehabilitaciju nekoliko puta nedeljno kako bi povratio snagu i funkciju tela.

Pored ogromnog emocionalnog i fizičkog tereta u ovom veoma izazovnom vremenu za Luku, problem su napravili i računi lečenja.

Moje ime je Mišel i ja sam Lukina devojka. Sve ovo vreme sam uz njega svakim korakom. Svedočim svim izazovima, ali i dobrim ljudima koji su nam pomogli. Sredstva će ići direktno na Lukin račun kako bi mogao da plati račune.

Svaka finansijska pomoć je blagoslov za njega i njegovu porodicu. Oko njega je mnogo ljudi kojima je stalo do njega i oseća veliku podršku. Unapred hvala svima i nadam se da ćemo jednog dana moći da vam se zahvalimo lično",
navodi se u poruci.

Cilj akcije je 20.000 dolara, a u trenutku objavljivanja ovog teksta prikupljeno je 12.855 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu