Nova vest
Tenis

Subota, 07.05.2022.

15:00

Alkaras posle Nadala srušio i Novaka!

Karlos Alkaras se posle velike borbe i drame plasirao u finale Mastersa u Madridu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Alkaras posle Nadala srušio i Novaka!
Foto: Profimedia

Španski teniser je posle tri sata i 35 minuta igre pobedio najboljeg igrača sveta, Novaka Đokovića, u slobodno se može reći najboljem meču od početka godine, 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

Mladi teniser iz Mursije je prethodno dan posle svog 19. rođendana došao do najveće pobede u karijeri, protiv sunarodnika i idola Rafaela Nadala, 6:2, 1:6, 6:3.

Sada je srušio još jednog teniskog kolosa, Đokovića, tako se upisao u istoriju kao jedini tinejdžer koji je u dva dana pobedio Novaka i Rafu na šljaci. Zaista impresivno.

Novak je nekako uspavano počeo meč, u tom početnom servis gemu nije naštimao udarce kako treba i Alkaras je to iskoristio.

Kao i u meču sa Nadalom krenuo je brejkom i potom potvrdom istog za 2:0, u gemu u kom je Novak imao šansu da odmah vrati propušteno.

Nije to poremetilo Đokovića, zadržao je mirnoću i kako je set odmicao, tako je bivao sve sigurniji.

Posebno na svoj servis, lakše je dobijeo gemove, zadržao visok procenat ubačenih prvih servisa i poena posle njih, a konstantno je pretio na servis protivnika.

Imao je Đoković novu priliku u šestom gemu, ni nju nije iskoristio, ali zato jeste treću koja mu se ukazala u setu, u osmom gemu, tada je stigao do 4:4.

Ekspresno je stigao do 5:4, ali je i Španac bio na nivou, nije dozvoljavao novi brejk.

Stigli su logično do taj-brejka u kom je Đoković krenuo silovito.

Pametnom igrom je stigao do velikih 5:1, ali tu nije bio kraj.

Alkaras je nošen publikom ostao u igri, stigao na samo na poen zaostatka, ali ne i da izjednači.

Novak je sa 7:5 dobio taj lutrijski deo igre i posle 62 minuta poveo u meču.

Jasno je bilo da je to tek početak bitke i da Alkaras neće tako lako podići belu zastavicu.

Alkaras je počeo bolje da vraća servise Đokovića, a pojačao je i ritam igre, i uz dobre servise, dobro se držao u prvoj polovini drugog seta.

Imao je Alkaras šansu u šestom gemu, sjajnim drop šotom je došao do brejk lopte, ali je Novaku proradio prvi servis u drugom setu i tako je svetski broj jedan stigao do 3:3.

Na 4:4 Novak je došao do prilike za brejk, ali je Alkaras kik servisom neutralisao opasnost. Bilo je gusto i u narednom gemu, uspeo je Novak da se izvuče posle 15:30 i dođe do 5:5.

I onda u tom 11. gemu ne koristi novu priliku za brejk i uskoro stiže kazna, u narednom 12. gemu kada je Alkaras uspeo da iskoristi drugu set loptu za 5:7.

Već tada su uveliko prešli u treći sat igre, a onda je u četvrtom gemu, Alkaras pritisnuo broja jedan - tri puta je imao šansu za brejk, ali je Đoković sve to sjajno izdržao i izjednačio na 2:2.

Nezgodno je Novak pao u narednom gemu, odrao kožu ispod prstiju desne šake, ali je sve bilo u redu i nastavio je da igra.

Na 2:3 Đoković se suočio sa nove dve brejk lopte, ali je i njih na čudesan način neutralisao i stigao do 3:3.

Kažu se često da je taj sedmi gem u setu najvažniji, a u njemu je Đoković imao brejk loptu koju nije iskoristio.

Izvukao se u narednom za 4:4, a onda je imao lepu priliku u devetom gemu, stigao do 0:30 na servis Španca, ali ne i da kompletira gem.

Novak je na 5:4 za Španca uspeo da spasi meč loptu, a onda su logično stigli i do taj-brejka.

I tu je Alkaras nošen podrškom publike imao za nijansu više snage i nerava, došao je do 7:5 ostvarivši tako najveću pobedu u karijeri.

Njega u finalu očekuje susret sa boljim iz duela Cicipas - Zverev.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

384 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve